VadeVi
Les exportacions de vi arrenquen 2011 amb pujades extraordinàries

Un informe realitzat per l’Observatorio Españo del Mercado del Vino (OeMv) mostra que les exportacions estatals de vi van créixer en el mes de gener de 2011 un 45,2%, fins als 145,1 milions de litres, enfront dels 100 milions obtinguts al mateix mes de 2010. En termes de valor, el creixement és del 23%, fins als 133 milions d’euros, la qual cosa suposa una caiguda del preu mitjà del 6%, fins als 92 cèntims d’euro per litre.

Per productes i en la línia de finals de l’any passat, destaca l’augment dels vins sense Denominació d’Origen Protegida (DOP) a doll, que augmenten un 53% en volum, fins als 81 milions de litres, i un 69% en valor, fins als 25,3 milions d’euros.

També és una bona notícia l’augment dels vins envasats amb DOP (més 39,5% en volum i més 36,2% en valor) que milloren notablement el ritme de creixement amb el qual van tancar el 2010. Pel que respecta als vins sense DOP envasats, creixen un 29% en volum, aconseguint els 25,5 milions de litres i superant, per tant, en gairebé 6 milions de litres als vins amb denominació envasats. Cauen, no obstant això, en valor, amb una pèrdua en el preu mitjà del 24%. Els escumosos i caves augmenten també en volum (4,7%) però cauen en valor (2,2%), mentre els vins aromatitzats, de licor i d’agulla presenten una evolució negativa.


Catalunya exporta els seus vins a països de tot el món, especialment Europa, Estats Units i Japó FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa