VadeVi
Les exportacions de vi cauen un 15% fins a octubre i ingressen 260 milions d’euros menys

Les exportacions de vi han caigut més d’un 15% durant els deu primers mesos de l’any en comparació amb xifres de l’any passat, segons dades de l’Observatori Esapnyol del Mercat del Vi (OEMV). Això significa que més de 220 milions de litres de vi que altres anys haurien anat a parar a l’estranger no s’han comercialitzat i que els cellers han ingressat quasi 260 milions d’euros menys que el 2008, almenys fins a l’octubre. Així, durant els deu primers mesos del 2009 s’han comercialitzat 1240 milions de litres de vi per un valor de quasi 1400 milions d’euros.

Tot i així, el mes d’octubre s’ha registrat un augment d’un 1’8% de les exportacions fins als 157 milions de litres, enfront dels 154 milions del mateix mes de l’any anterior. Però aquest lleuger repunt s’atribueix, segons l’OEMV, a una “forta baixada dels preus mitjos del 15%”, especialment en el vi a doll en que la baixada és de fins el 18%.

Per països, es mantenen les vendes d’aquest any a Bèlgica i Portugal, mentre cauen les registrades a Holanda, Rússia i Itàlia i, més suaument, també les dirigides a mercats importants com Regne Unit, França i Estats Units.

Amb aquestes dades, l’OEMV conclou que la caiguda dels preus, registrada sobretot durant l’estiu passat, permet la recuperació suau d’exportacions, particularment dels vins més econòmics però també de caves i vins de Jerez, mentre segueixen sofrint les vendes d’altres vins amb denominació d’origen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa