Les exportacions espanyoles de vi creixen un 14% fins al juny

Els vins amb DO i els espumosos registren dades negatives. Els vins sense DO, els aromatitzats i els vins de licor augmenten les vendes

Les exportacions espanyoles de vi van créixer durant el primer semestre un 14,2%, fins a 802,7 milions de litres, que van arribar a un valor de 842 milions d’euros, un 6,3% més que en el mateix període de l’any passat.

Segons dades difoses per l’Observatori Espanyol del Mercat del Vi (OEMV), el preu mitjà va baixar un 6,9%, fins a situar-se en 1,05 euros per litre.

Per productes, destaca l’augment dels vins envasats sense Denominació d’Origen Protegida (DOP), les exportacions del qual es van disparar un 69% en termes de volum. També evolucionen de manera positiva els vins aromatitzats (+3%) i els vins de licor (+39%).

Per contra, registren dades negatives els vins amb denominació d’origen, les vendes del qual a l’exterior van baixar un 2,5% en termes de volum, i els espumosos, amb una baixada del 6,5%.

Per mercats, destaca l’augment de les vendes als Estats Units (+17% en volum), possiblement afavorides per un millor tipus de canvi, així com el creixement de les exportacions a França (+16,9%) i a Alemanya (+1,6% en volum).

L’Observatori ha destacat que les dades dels últims mesos permeten confiar que el creixement de les exportacions espanyoles d’es consolidi al llarg de l’exercici 2010.

Nou comentari