VadeVi
Les exportacions espanyoles de vi creixen un 14% fins al juny

Les exportacions espanyoles de vi van créixer durant el primer semestre un 14,2%, fins a 802,7 milions de litres, que van arribar a un valor de 842 milions d’euros, un 6,3% més que en el mateix període de l’any passat.

Segons dades difoses per l’Observatori Espanyol del Mercat del Vi (OEMV), el preu mitjà va baixar un 6,9%, fins a situar-se en 1,05 euros per litre.

Per productes, destaca l’augment dels vins envasats sense Denominació d’Origen Protegida (DOP), les exportacions del qual es van disparar un 69% en termes de volum. També evolucionen de manera positiva els vins aromatitzats (+3%) i els vins de licor (+39%).

Per contra, registren dades negatives els vins amb denominació d’origen, les vendes del qual a l’exterior van baixar un 2,5% en termes de volum, i els espumosos, amb una baixada del 6,5%.

Per mercats, destaca l’augment de les vendes als Estats Units (+17% en volum), possiblement afavorides per un millor tipus de canvi, així com el creixement de les exportacions a França (+16,9%) i a Alemanya (+1,6% en volum).

L’Observatori ha destacat que les dades dels últims mesos permeten confiar que el creixement de les exportacions espanyoles d’es consolidi al llarg de l’exercici 2010.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa