Les garnatxes catalanes s’associen

Vinyes velles de garnatxa al Montsant. Foto: Vinyes Domènech

El celler prioratí Clos Figueras , Edetària per la Terra Alta, Masia Serra de l’Empordà i Vinyes Domènech al Montsant, han creat l’associació Terra de Garnatxes per difondre el valor i la qualitat dels vins elaborats amb aquest raïm.

Els quatre cellers elaboren vins d’alta qualitat basats en aquesta varietat, tant blanca com negra.

La garnatxa és una de les varietats autòctones que en els últims temps està assolint més projecció internacional. Històricament ha estat la base dels vins de diverses zones vitivinícoles catalanes, però amb l’eclosió de les varietats foranes, en les últimes dècades anava quedant arraconada.

L’acte de presentació institucional de l’Associació “Terra de Garnatxes” es farà dimarts al Saló Intervin dintre del marc de la Fira Alimentària, i hi participaran Jordi Bort, director de l’Incavi, Domingo Valiente de Fivin, Nicole Serra Rolet de Grenache Symposium i Joan Ignasi Domènech de Vinyes Domènech i flamant president de l’associació.

L’acte començarà a les 11h amb la celebració d’un tast de garnatxes del món.

Nou comentari