VadeVi
Les llavors de raïm podrien curar les malaties metabòliques, segons un grup d’investigadors de la URV

Les malalties metabòliques es podrien tractar amb extracte de llavors de raïm aplicats als productes farmacològics. Això és el que es desprèn de l’estudi que han realitzat els investigadors de la URV Lluís Arola, Isabel Baiges i Cinta Bladé, a més dels estudiosos de la Univeristat Aarhus de Dinamarca Joahn Palmfeldt i Niels Gregersen.

Per tal que l’extracte de llavors de raïm funcioni i combati amb èxit la síndrome metabòlica, s’ha d’enriquir amb proantocianidines, unes molècules d’origen vegetal de la família dels polifenols. Està descrit que tenen efectes beneficiosos per a la salut en diverses malalties com la síndrome metabòlica, la diabetis tipus 2 i malalties cardiovasculars. El grup del professor Lluís Arola és expert en recerca d’aquests compostos, sobretot els que es troben en el vi.

En l’estudi publicat demostren que hi ha un patró de proteïnes hepàtiques diferent en animals amb síndrome metabòlic alimentats amb dieta alta amb greixos i animals de les mateixes característiques alimentats a més a més amb un extracte de llavors de raïm ric amb proantocianidines. Les proantocianidines corregeixen l’excés de greixos a causa de la dieta i, a més, els investigadors proposen que els mecanismes d’acció implicats estiguin regulats per aquestes proteïnes diferents que podrien ser considerades possibles dianes farmacològiques per tractar la síndrome metabòlica.

El treball descriu els efectes de les molècules sobre el perfil de proteïnes en fetge de rates que pateixen síndrome metabòlica i apareix a la darrera portada de la revista internacional sobre metodologia bioquímica ‘MCP Molecular & Cellular Proteomics’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa