VadeVi
Les millors bombolles dels Vinari triomfen a l’Espai Penedès BCN

Joan Tarrada, president de l’Acadèmia Tastavins, presenta la sessió de tast. Foto: E.V.">

Una quinzena de persones, entre les quals una noia russa i una de danesa, han assistit aquest dijous al primer tast dels Premis Vinari a l’Espai Penedès de Barcelona. Sota el títol “Les edats del cava”, s’ha pogut gaudir dels millors escumosos de Catalunya del 2014, seguint aquest ordre:

– Muscàndia Reserva Brut Rosé Pinot Noir 2009 (Millor Escumós Rosat 2014)

– Pere Olivella Galimany Brut 2012 (Millor Escumós Jove 2014)

– Marquès de Gelida MIM Natura Brut Reserva 2010 (Millor Escumós Reserva 2014)

– Giró Ribot Mare Gran Reserva Brut Nature 2008 (Millor Escumós Gran Reserva 2014)

– Freixenet Casa Sala 2005 Brut Nature (Millor Escumós d’Antigues Reserves 2014)

El tast ha estat dirigit pels enòlegs Josep Tutusaus (Xamós Cava) i Cristóbal Pons (ciutadellenc afincat a Vilafranca), tots dos de la Junta Directiva de l’Acadèmia Tastavins, i a qui ha introduït el president de l’entitat, Joan Tarrada, també present a la sessió. En una jornada amena i divertida, els dos conductors han parlat de les característiques de cadascuna de les referències que s’han pogut tastar maridades amb formatges artesans. Al joc habitual de tast a partir de la vista, olfacte i gust, s’hi ha sumat una nova sensació, la d’escoltar què diuen les bombolles: “Si et poses la copa de cava a l’orella, sentiràs com si caigués una fina pluja en un jardí japonès”, comentava Pons.

De fet, el joc i la interacció a la sala és una tònica habitual en els tastos de l’Espai Penedès, on es demana a les persones assistents que participin activament de la sessió. Se’ls pregunta si saben reconèixer les aromes de cada cava, si hi troben notes de poma o de maduixa madura. O també quina part de llengua nota més les bombolles, per definir-ne els nivells de sucre i l’acidesa. I quan, al final de la sessió se’ls demana quin vi els ha agradat més, la majoria coincideix en el número 4. Giró Ribot Mare Gran Reserva Brut Nature 2008 s’ha endut, en aquesta sessió, el Gran Vinari d’Or.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa