VadeVi
Les Sommeliers mostren la seva "tendresa" en favor dels nens de Madagascar
  • CA

El grup de música Sommeliers presenta aquest dimarts 13 de desembre a Barcelona l’adaptació de “Tendresa”, un tema de Lluís Llach amb arranjaments del músic, pianista i compositor Sergi Cuenca. L’objectiu de l’acte cultural és recaptar fons per garantir alimentació diària a nens i nenes de l’ONG Yamuna a Madagascar. L’illa africana és un dels 20 països més pobres del món i un 35% de la població pateix problemes de malnutrició.

No és la primera vegada que el grup, integrat per 5 joves dedicades professionalment a la música, presenta un videoclip solidari. En aquesta ocasió, Sommeliers han gravat un vídeo interpretant Tendresa que s’estrenarà en primícia a la Sala Mompou de l’SGAE a Barcelona (Passeig Colom, 6). Però a més a més, durant l’acte, interpretaran en directe quatre temes musicals, incloent la versió del conegut tema de Lluís Llach:

– La Plaça del Diamant (Ramon Muntaner) amb arranjament d’Eduard Vila.

– L.O.V.E. (Nat King Cole, música B. Kaempfert, Lletra M. Gabler) amb arranjament Jordi Nus.

– Avui (tema original Sommeliers) amb música i arranjament de Bernat Català i lletra de Rocio Seligrat.

– Tendresa (Lluís Llach) amb arranjament de Sergi Cuenca.

El grup musical, format per Rocio Seligrat (veu), Violeta Paulina Sánchez (violí), Patricia Romero (piano), Teresa Noguerón (clarinet) i Laia Reverté (violoncel), va gravar Tendresa als estudis Medusa de Manu Guix abans de l’estiu. Els arranjaments són obra del compositor Sergi Cuenca, conegut per haver estat el director musical del “Rey León” Madrid. El mastering de l’audiovisual l’ha realitzat el tècnic i productor artístic, Ferran Conangla, i la gravació del vídeo ha anat a càrrec del periodista Eric Dexeus i de la cineasta Marta Riera, que ja ha treballat amb Sommeliers en anteriors edicions.

“Tendresa” és un vídeo musical on les 5 joves integrants del grup apareixen sense instruments, reivindicant la importància de viure i sentir l’essència de les coses i de la lleugeresa del viatge i compartint amb l’espectador que “la tendresa neix amb el com, no amb el que”.

Entrada solidària per l’alimentació infantil a Madagascar

L’entrada a l’acte té un preu solidari de 5 euros i es destinarà íntegrament a l’ONG Yamuna, amb seu a Barcelona. L’organització treballa per millorar les condicions de vida d’infants i dones a Madagascar. En concret, els donatius de la presentació del videoclip “Tendresa” de Sommeliers es destinaran a assegurar els àpats diaris de 372 nens, que tenen un cost mensual de 1.340 euros.

Cada dia des de l’ONG Yamuna se serveixen prop de 400 àpats a infants que no el tenen garantit a casa seva. Són fills de jornalers que sovint arriben a l’escola en dejú i al vespre potser només poden menjar mandioca aixafada si els pares han pogut treballar aquell dia. Des de l’ONG Yamuna es procura alimentar-los amb una dieta rica i equilibrada que els permeti créixer sans i puguin estudiar en condicions. Durant l’acte, la responsable de projectes de Yamuna, Mireia Trias Trueta, explicarà com treballen in situ“> i com és d’important atendre a aquesta necessitat bàsica.

El primer disc de Sommeliers Quinze d’Abril també estarà a la venta el 13 de desembre a la sala Mompou de l’SGAE i un percentatge de les vendes d’aquest dia es destinaran a l’ONG Yamuna.

En acabar l’acte, que estarà presentat per la periodista del vadevi.cat Eva Vicens, se servirà entre tots els assistents una copa de vi del Celler Vall Llach (DOQ Priorat), amb la col·laboració de Riedel -Euroselecció.

Fitxa de l’activitat:

Dia: Dimarts, 13 de desembre de 2016

Hora: 19.45h

Lloc: SGAE, Sala Mompou. Passeig de Colom, 6. Barcelona

Com arribar: Drassanes (Línies: L3), Jaume I (Línies: L4)

Places limitades. Reserves per ordre d’inscripció: [email protected]


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa