Les Tannines: 95% vi català

Cristina Martinez, una de les dues tannines responsables de la nova botiga de Santa Coloma. Foto: VADEVI.cat

Aquest dissabte es va inaugurar a Santa Coloma de Gramenet, al carrer de Sant Carles número 5, la botiga Les Tannines, especialitzada en venda i degustació de vins catalans, amb prop de 200 referències seleccionades.

“No hauria de ser digne de notícia que la nostra botiga estigui especialitzada en vins catalans. Si obre una botiga de vins a una zona productora com la nostra, és normal que la gran majoria del producte que tingui a disposició dels seus clients sigui local”. Aquesta reflexió és de la Cristina Martínez, una de les dues Tannines, juntament amb la Carme Jiménez. Volen fer entendre als seus clients que cal pensar en el territori a l’hora d’omplir la cistella de la compra.

La Cristina Martínez és una gran coneixedora dels vins catalans, ha tastat amb la Guia de Vins de Catalunya durant un any sencer, així que no l’hi ha costat gaire seleccionar el producte de primera mà.

Les referències triades tenen una temàtica concreta: no només es tracta de vi català, sinó de vi amb ADN català. Han omplert els prestatges de referències que miren per la identitat del territori, cercant les expressions més adients de cada celler a cada Denominació d’Origen, fugint de l’excès de presència de les varietats globalitzades, de les que la Cristina opina que tenen una excessiva presència a Catalunya.

Les Tannines disposa d’una sala amb capacitat per a vint persones per organitzar tastos temàtics, i pensen fer-los més sobre varietats de raïm que sobre Denominacions, atès que ara per ara el mapa vitícola català, tal com l’entenen Les Tannines, és força confús; des del seu punt de vista, les varietats expressen millor la fesomia de la vinya catalana que no pas els consells reguladors, i així ho volen transmetre al seu públic.

Així doncs, a la botiga no només es poden tastar els vins, sinó també anar adquirint un coneixement de primera mà de cada varietat autóctona catalana per mitjà dels tastos que s’organitzaran periòdicament.

Cal esmentar també la gran selecció que la Carme Jiménez ha fet d’embotits i formatges amb que acompanyen les copes de vi que se serveixen al local.

Les Tannines. C/ Sant Carles, 5. Santa Coloma de Gramenet.

Nou comentari