VadeVi
Les vendes de vi i brandi de Torres van caure quasi un 5% el 2009

Bodegas Torres va tancar 2009 amb una caiguda de les vendes de vi i brandi del 4,6%. El motiu principal d’aquesta baixada és el retrocés del mercat espanyol, que va disminuir un 9,5%, segons ha informat el celler i també les exportacions, en especial les del brandi. En concret, les vendes globals de vi van retrocedir un 3,8%, malgrat que la companyia va igualar la xifra de facturació d’aquest producte en els mercats internacionals.

Amb tot, la família Torres ha valorat com “molt destacable” aquests resultats, tenint en compte que, segons l’Observatori Espanyol del Vi, les exportacions de vi van baixar fins a octubre un 15,6%.

La divisió de brandi és la que més va patir els efectes de la caiguda de la demanda, amb un retrocés de les vendes del 8%. La principal causa d’aquesta caiguda és la grip A, ja que durant un mes sencer i per culpa de l’epidèmia, Torres no va poder exportar el brandi a Mèxic, el seu principal mercat.

Torres assegura que les vendes en els mercats d’exportació ja representen un 69% del total de caixes venudes per aquest celler centenari, que comercialitza els seus productes en més de 140 països.

Malgrat les dades de 2009, Torres afronta el nou any “amb un cert optimisme”, ja que aquest mes de gener les vendes internacionals de vi han crescut un 35% respecte al mateix mes de 2009.


Malgrat la baixada de les vendes durant el 2009, Torres comença el 2010 amb optimisme FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa