VadeVi
Les vendes de xampany a l’Estat es desplomen un 27% el 2009

Pocs dies després que el Consell Regulador del Cava donés a conèixer la caiguda de quasi un 4% en les vendes de cava, i gairebé un 1% en les vendes dins l’Estat espanyol, s’ha sabut que el xampany francès ha patit un gran retrocès. Les vendes de xampany a l’Estat van superar el 2009 els 2,97 milions d’ampolles, cosa que representa una caiguda del 27,15% respecte als quatre milions d’ampolles del 2008, un any en el qual ja s’havia registrat un descens del 10,54%, segons dades del Comitè Xampany.

La caiguda de les vendes al mercat espanyol s’explica per la recessió i l'”important descens” dels regals de Nadal, tot i que “els professionals del sector creuen fermament en una recuperació del mercat a partir del 2010”, segons ha explicat el comitè.

Malgrat aquesta nova baixada de les vendes el 2009, Espanya es manté com el vuitè mercat exterior dels vins de xampany, per darrere d’Anglaterra, els Estats Units, Alemanya, Bèlgica, Itàlia, el Japó i Suïssa, “tots ells en reculada”.

El xampany ha resistit millor la crisi en d’altres països. De fet, les vendes totals de xampany l’any passat van caure un 9,1% amb 293,3 milions d’ampolles. Al mercat francès, que respresnta el 61,7% de les vendes, es van vendre 181 milions d’ampolles.

Brots verds a finals d’any
“En un moment en el qual el consum en general es paralitza i la contenció impera en tots els àmbits, el xampany ha resistit l’embat en millors condicions que altres productes d’alta gamma gastronòmica”, ha destacat l’organització.

L’anàlisi d’aquestes xifres, segons el Comitè Xampany, reflecteix el cessament de comandes que, davant de la incertesa de la situació econòmica, es va viure en tots els mercats a principis del 2009, així com la utilització d’estocs per part d’importadors o distribuïdors. A partir d’octubre, les expedicions es van reactivar i van arribar a “xifres molt positives” al desembre, que s’han confirmat també en els dos primers mesos del 2010.


L’Estat és el vuitè mercat del xampany FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa