VadeVi
Les vies verdes vinícoles del Penedès són una realitat cada cop més propera

El Patronat de Turisme de Subirats i El Molí Tours han signat un acord de col·laboració per potenciar el cicloturisme i l’enoturisme actiu al Penedès. El conveni signat entre Paddy Mannion, director de l’empresa de serveis, i l’Alcalde-President del Patronat de Turisme de Subirats, Antoni Soler, vol situar el municipi com a porta d’entrada al Penedès.

La idea és desenvolupar activitats relacionades amb la bicicleta integrant tots els recursos de la zona i apostar per un turisme sostenible i respectuós amb el medi ambient que permeti promocionar la comarca. En un futur proper, entre les plasmacions hi hauria d’haver les Vies Verdes Vinícoles del Penedès.

Totes dues entitats qualifiquen l’Estació Vitivinícola de Lavern, a l’edifici de l’estació de tren Lavern-Subirats, propietat d’ADIF i cedit a l’Ajuntament de Subirats per ubicar la seu del Patronat de Turisme de Subirats i l’Oficina de Turisme, com l’equipament perfecte per ser la base dels serveis d’informació, difusió, dinamització turística i atenció al visitant.

Principalment, el servei consistirà en el lloguer de bicicletes a partir de l’Estació Vitivinícola de Lavern, per a ruta guiada o trajecte individual, sense detriment de la realització d’altres activitats de difusió turística entorn de la bicicleta, les rutes vitivinícoles, els establiments turístics i culturals de Subirats i el Penedès amb la finalitat d’ampliar la seva oferta turística.

Ara s’inicia un període de reforma de l’estació per tal d’acollir aquesta iniciativa pel qual s’habilitaran els dos terços de l’edifici que no ocupa l’Oficina de Turisme del Patronat i que actualment eren en desús. Tot i així El Molí Tours ja proposa des dels darrers mesos, tots els dissabtes amb sortida des de l’Estació Vitivinícola de Lavern a les 10 del matí, una ruta guiada en bicicleta que per 30 euros inclou bicicleta, casc, aigua, visita al celler i cava amb tast. La reserva s’ha de fer directament contactant a l’e-mail info@elmolitours.com

Aquesta iniciativa també s’inscriu en l’objectiu a mig termini de guanyar per a l’Estació Vitivinícola de Lavern la qualificació d’Oficina de Turisme de primera categoria segons la nova normativa de la Generalitat de Catalunya, acollir un Centre BTT “Bicing Penedès” homologat, i que sigui el portal d’unes Vies Verdes Vinícoles del Penedès.


Signants del conveni, Paddy Mannion, director d’El Molí Tours i l’Alcalde-President del Patronat de Turisme de Subirats Antoni Soler FOTO: TURISME DE SUBIRATS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa