VadeVi
Les vinyes de la DO Terra Alta donaran un 15% més de raïm per hectàrea que la mitjana dels darrers deu anys

L’hivern plujós i fred, una primavera generosa en precipitacions i suau en temperatures i l’estiu més càlid dels darrers cinc anys caracteritzen l’anyada de la Terra Alta. Aquestes condicions climàtiques han obligat a avançar 10 dies les primeres veremes, tot i que no serà fins la primera setmana de setembre quan es generalitzi la verema, segons ha comunicat el Consell Regulador. D’altra banda, hi haurà un increment de producció que el Consell Regulador ha quantificat d'”entre el 10 i el 15%” per cada hectàrea de vinya. Tot i això, com que l’any passat es van arrencar prop de 200 hectàrees, la collita gobal s’incrementarà en gairebé un 7%, “entorn dels 39 milions de quilos de raïm”.

Pel que fa la qualitat, el Consell Regulador assegura que “hi ha unanimitat a la DO Terra Alta en afirmar que l’estat fitosanitari del raïm és excel·lent”. Les característiques climàtiques d’aquesta anyada han provocat un “excel·lent desenvolupament vegetatiu de les vinyes”. Pel que fa a la qualitat des de la perspectiva enològica, hi ha més prudència a l’hora de fer valoracions i s’està a l’espera d’un temps més fresc i un major contrast tèrmic. Fins i tot “seria benvinguda alguna pluja moderada”, segons el Consell Regulador. En funció de l’evolució meteorològica s’acabarà de definir la qualitat de les principals varietats viníferes conreades a la zona de producció, que són més de maduració mitjana o tardana.

Les varietats blanques més primerenques ja s’han començat a collir i s’espera que d’aquí pocs dies també es comenci a recollir algunes varietats negres.


La verema a la Terra Alta es podria generalitzar la primera setmana de setembre FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa