Chiang Mai, Chiang Rai, Lampang, Mae Hong Son, Sukhothai, Ayutthaya, Bangkok, Pattaya, Chumphon, Krabi, Phang-Nga, Phuket i Samui són alguns dels llocs més espectaculars de Tailàndia. S’hagi anat o no al país dels tais, se sap força de les grans ciutats i, sobretot de les illes paradisíaques.

El que segurament passa desapercebut és l’existència de vinyes, i de cellers productors de vi. Si una de les grans atraccions, espai obligat de pelegrinatge pels turistes, és el mercat surant, una de les coses més exòtiques són les vinyes flotants, una estampa de gran bellesa plàstica. Uns cellers que repten la natura i fan vins que casen amb la gastronomia local.

Les vinyes semblen realment camps d’arròs i la verema es fa de nit, de ben segur per escapolir-se de la calor humida del dia. Les barques, amb els pagesos vestits a la manera tradicional tai, substitueixen les màquines que acostumem a veure en els nostres territoris occidentals.

Un altre element destacable és que s’aconsegueixen dues collites l’any. Les varietats que es conreuen en les estructures van des de la màlaga blanca fins la sirà o l’autòctona pok dum. Els vins atípics que se’n desprenen d’aquesta darrera han tingut una bona acollida entre els experts

Al delta de Chao Phraya s’hi localitzen bona part dels ceps flotants. Se situen aproximadament a 13º de latitud nord, més a prop de Bangkok que de la turística i paradisíaca Puket.

Fan la impressió de petites illes surants amb forma de rectangle envoltades de canals. En alguns fòrums es parla fins i tot d’una petita Venècia agrícola .


Vinyes flotants a Tailàndia FOTO. Bangkokdaytours.com

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa