La Vinya dels Artistes ha portat més de 400 persones a les vinyes de Mas Blanch i Jové per gaudir de la proposta Vi Sonor, de Carles Santos. El compositor ha creat un espectacle únic inspirat en els vins de Mas Blanch i Jové que barreja vi, gastronomia i música. És un viatge cronològic a través de la història: Scarlatti, Beethoven, Chopin, Debussy, Pierre Boulez i Bach, interpretat per 5 pianistes i 1 violinista; a més a més, de les creacions pròpies de l’artista i de la compositora Dolors Ricart com a fil conductor de l’obra anomenades.

L’espectacle, conduit per l’actriu Pepa López, ha estat concebut com un passeig per diferents escenaris (vinya, bosc, camins, era). El conegut cuiner Dani Aixelà ha creat un menú especial adaptat a cada composició, estudiant els diferents ingredients culinaris que corresponen a cada època (barroc, romanticisme, impressionisme, segle XX i l’època actual).

L’espectacle ha ofert una degustació maridada amb la música i els vins Saó Blanc, Saó Rosat, Saó Abrivat i Saó Expressiu del celler Mas Blanch i Jové. Mas Blanch i Jové continua amb la seva aposta per l’art en el marc de la segona edició de La Vinya dels Artistes. En aquest es consolida amb una creació del polifacètic Carles Santos. Actualment, es pot visitar “La Sargantaneta”, l’escultura que ha deixat com a testimoni del seu pas.

De la primera edició hi ha l’escultura dedicada a Guinovart, “L’orgue de Camp”. Des dels seus inicis els vins del celler han rebut el reconeixement dels més crítics (Peñín, Proensa Parker) i internacionals (Robert Parker). I recentment, els seu vi Saó Abrivat ha estat guardonat amb una medalla de Bronze pel Decanter World Wine Awards i una medalla de Plata pel Concours Mondiel de Bruxelles, i el Saó Expressiu ha estat distingit amb una medalla de Plata pel Decanter World Wine Awards i d’Or pel Concours Mondiel de Bruxelles. Guinovart fa quatre anys, un dia de primavera, es va imaginar un espai obert al vent on diferents artistes poguessin marcar el paisatge amb el seu propi llenguatge: una sala d’exposicions a l’aire lliure que anés creixent junt amb la vinya. I així es va engendrar el projecte.

L’any passat amb l’any 0 dedicat a Guinovart, el Celler Mas Blanch i Jové va inaugurar el projecte de la Vinya dels Artistes. El Cor Eurídice de les Borges Blanques dirigit per la compositora Dolors Ricart ha estat l’encarregat d’obrir l’espectacle amb un tribut a Josep Guinovart, i tot seguit han interpretat l’estrena de l’obra ‘Conill amb cargols’ de Carles Santos. L’actriu Pepa López ha estat l’encarregada de guiar al públic per l’univers imaginari.


La Vinya dels Artistes en el seu moment més barroc FOTO Mas Blanch i Jové

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa