VadeVi
Llena fa una valoració positiva del pla de xoc

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha fet una valoració “positiva” del pla de xoc pel sector agroalimentari aprovat a finals de març pel govern català, arran d’una pregunta del grup parlamentari d’Iniciativa per Catalunya Verds, al Parlament de Catalunya.

El conseller ha explicat que en el decurs d’un mes i mig, “el cent per cent de les mesures ja estan a disposició del sector o bé ja està planificada la seva execució”. Segons Llena, de les 25 mesures de l’esmentat pla, les més importants per al sector en aquest moment són les que donen liquiditat al sector arran de les dificultats existents per accedir al crèdit. Llena ha recordat que “ja estan obertes dues línies de crèdit, una específica per al sector fructícola i una altra per a tot tipus d’explotacions, i que en breu es bonificarà els interessos de les dues línies”.

Llena ha recordat que a través d’aquest pla el sector rebrà 270 milions d’euros en crèdits bonificats, 270 en l’avançament d’ajuts i 55 més en concepte d’ajuts directes.

Pel que fa a mesures concretes, Llena ha destacat la línia crèdits oberta pel Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí (MARM), que aporta fins a 1.300 milions d’euros per al sector i ha assenyalat que les mesures que donen una moratòria de dos anys al sector, i que beneficien a ramaders i a joves han tingut “molt bona rebuda entre el sector”. El conseller ha esmentat els ajuts directes i els préstecs a interès zero que es posaran a disposició de la indústria agroalimentària i les cooperatives per un import global de 70 milions d’euros, així com la convocatòria de l’ajut al pagament anticipat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa