VadeVi
Llena i Gené viatgen a Bordeus per donar suport als cellers catalans que exposen els seus vins a Vinexpo

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, i el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i President de Prodeca, Joan Gené, viatgen aquest dimarts a Bordeus per visitar l’expedició catalana a la fira Vinexpo, el saló monogràfic bianual dedicat exclusivament al sector del vi i adreçat als professionals d’aquest àmbit.

Llena i Gené visitaran la fira durant el dia de Sant Joan i tornaran cap a Barcelona el 26 de juny. Està previst que el conseller Llena mantingui una trobada amb representants del govern regional d’Aquitània i de l’Associació Europea de Regions amb Productes d’Origen (AREPO), on exposarà el model català en desenvolupament rural i en política de qualitat agroalimentària i “analitzarà quins nous models es poden implantar per solucionar els problemes estructurals i d’internacionalització que viu el sector vitivinícola català”, segons han comunicat fonts del departament.

Durant el viatge, el conseller Llena visitarà també el chateaux Cos Estournel de la zona de Médoc, una de les principals productores de Bordeus, amb l’objectiu de conèixer el model de producció de vi en aquesta zona. Els seus vins negres, elaborats sobretot amb cabernet sauvignon, merlot i petit verdot, es caracteritzen per tenir un cos suau i un gust fort.
[[frase]]
El Departament dóna suport d’aquesta manera a les empreses catalanes que s’han traslladat aquests dies a França per participar a la fira. Segons ha explicat el president de Prodeca, l’empresa pública del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) dedicada a la promoció exterior dels productes agroalimentaris catalans, Joan Gené l’objectiu de les empreses catalanes que participen en aquesta fira, és “diversificar la cartera de clients” en un any que està resultant especialment “difícil” pel sector perquè hi ha “una important crisi de consum i de preus”.

Gené ha destacat que Vinexpo, que es celebra del 21 al 25 de juny, és “una de les fires més importants del món”, i per tant, “un bon lloc per fer negocis i actualitzar els coneixements”. Per les seves característiques, reuneix empreses productores de 40 països diferents, i més de 50.000 visitants professionals de tot el món, entre importadors, majoristes, compradors de la distribució moderna i del duty-free, restauradors, sumillers i periodistes.

El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries ha explicat que, tot i que la Unió Europea, i concretament Alemanya, continua sent la destinació principal de la producció de vi català als mercats exteriors, darrerament s’ha registrat un important increment de vendes als Estats Units. Gené ha explicat que el punt fort de Catalunya és que, a banda de comptar amb vins de gran prestigi, com el Priorat, pot oferir vi “de gran qualitat a un preu molt competitiu”.


Una imatge Fira Vinexpo FOTO: VINEXPO

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa