VadeVi
Llena jura “fidelitat al cava” i és investit confrare de mèrit

El conseller d’Agricultura, Joaquim Llena, ha jurat “fidelitat” al cava aquest divendres a la nit en el decurs de l’acte en què ha estat investit confrare de la Confraria del Cava de Sant Sadurní. També han estat investides altres personalitats representatives de les terres de Lleida com la periodista Mari Pau Huguet, l’escaladora Araceli Segarra, el tenista Albert Costa, el president internacional de Ralais Chateaux Jaume Tàpies i la cuinera Zaraida Cotonat, propietària del restaurant El Fogony de Sort, distingit amb una estrella Michelin.

També ha estat investit com a confrare de mèrit el president de la DO Costers del Segre, Magí Raventós. De fet, l’acte de divendres, que s’ha celebrat a les instal·lacions de Raimat, ha servit també per agermanar aquesta denominació amb la confraria del cava. Els seus presidents, Pere Bonet i Magí Raventós, han intercanviat simbòlicament una ampolla de vi magnum.
[[frase]]
“El cava i els vins de la DO Costers del Segre són una mostra de la competitivitat que el sector necessita avui per assumir el futur”, ha afirmat el conseller Joaquim Llena. Segons Magí Raventós l’agermanament és la «mostra oficial de l’amistat que ha existit sempre entre el cava i el vi DO Costers del Segre». Per la seva banda, Pere Bonet, va destacar els valors que comparteixen el cava i el vi de Costers del Segre: «talent, treball i tenacitat».

Abans de les celebracions, els membres de la Confraria del Cava han visitat celler Castell del Remei i degustat alguns dels seus vins més exclusius. Després, de la mà del tècnic de les vinyes de Raimat, Josep Ramon Solans, els confrares també han recorregut part de les 2.400 hectàrees de vinyes de Raimat i les instal·lacions del celler.

L’acte d’agermanament d’aquest divendres al vespre, ha estat el segon que celebra la Confraria del Cava. La primavera passada ho va ser amb la DO Pla de Bages.


El conseller d’Agricutlura Joaquim Llena després de ser investit cofrare de mèrit juntament amb altres personalitats investides FOTO: CONFRARIA DEL CAVA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa