Lliçó de cuina i vins de proximitat al restaurant El Far de Vilanova

La cuinera Conxita Perez i Josep Maria Albet combinen cuina marinera amb bolets i vins

La cuinera Conxita Perez i Josep Maria Albet al restaurant vilanoví El Far. Foto: VADEVI.cat

Un cop més la Conxita Perez, cuinera i propietària del restaurant El Far de Vilanova i la Geltrú va sorpendre amb la seva aposta per una cuina de proximitat i qualitat que proposa també, combinacions insólites. La pimera nit de la Fira de Novembre, el divendres passat, la Conxita va acullir a un pùblic curiós per saber quina sorpresa sortiria de la seva cuina. I no es van decebre: peixos, bolets i marisc van omplir els plats de perfums densos, terrosos i mariners que lligaven perfectament.

Com a convidat d’honor, i també com expert viticultor, es va comptar amb la presència i saviesa d’en Josep María Albet, actual president de la D.O. Penedès i molt conegut productor de vins ecològis, al celler Albet i Noya. En Josep Maria va glossar els plats i els vins del celler que la Conxita havia escollit per acompayar l’àpat, explicant l’encert del maridatje i les caracteristiques de cada vi. Es van tastar dos caves, el Brut Petit Albet com aperitiu i un excel·lent rosat pel postre, dos vins blancs – el Xarel·lo Clàssic i el Marina Rion pel primer i el segon-, el seu Rosat pel tercer i un magnífic Lignum pel plat fort del sopar, el fricandó.

El sopar servit va consistir en Crema de peix, verdures i moixernons; Gambes de Vilanova saltades amb rossinyols; Cassoleta de troç marinera (bacallà, cloïsses, llanegues) i Fricandó de rap amb ceps.

Com a postre, la intxaursalsa (crema de nous), un homenatge entranyable cap a la cultura culinària basca, cultura que a la Conxita li és molt propera i per a la qual sempre li fa l’ullet.

La Conxita i en Josep Maria van coincidir en afirmar la necessitat de produir i consumir productes de qualitat i proximitat, de gaudir de les coses bones que tenim tan a prop i de la riquesa de la nostra terra, que és el nostre principal patrimoni. D’altra banda, en Josep Maria va destacar l’acurada selecció dels vins per part de la Conxita, vins perfumats i lleugers però també terrosos i amb caràcter que lligaven perfectament amb els plats.

La Conxita va aprofitar l’acte per proposar un sopar més, en ple hivern, i amb els nous vins de qualitat que anirà incorporant a la seva carta.

Nou comentari