VadeVi
Llofriu celebra la XI Festa de la Pela del Suro
  • CA

Llofriu recorda la tradicional activitat de la pela del suro

El nucli de Llofriu (Palafrugell, Baix Empordà), celebra aquest dissabte, 22 de juny, la XI Festa de la Pela del Suro, una celebració que té l’objectiu de reivindicar el valor ambiental del suro i el producte de proximitat es torna a organitzar al nucli de Llofriu la Festa de la Pela del Suro, la qual arriba a la seva onzena edició.

La festa és una proposta de lleure i difusió que té el seu punt de partida en una activitat tradicional, poc coneguda, i arrelada al territori com és la pela del suro. Al seu voltant es proposa tota una sèrie d’activitats que relacionen el medi natural amb els sectors patrimonial, industrial, cultural i turístic.

L’activitat central és la demostració de com s’efectua la pela del suro, que es realitzarà durant tot el dia (de 10h a 13h i de 17h a 19h) en una sureda propera a Llofriu. La resta d’activitats, que s’allargaran durant tot el dia, s’efectuaran al Centre Cultural Bassa Rocas i voltants, oferint diverses propostes destinades a tots els públics, des de tallers per a la mainada a demostracions artesanes, rutes, xerrades, grups d’animació…

Entre les activitats destacades hi ha la xerrada ‘Catalunya, país de boscos, país de sureda’ (18.00h) a càrrec de Martí Boada, geògraf, naturalista i doctor en Ciències Mediambientals i la taula rodona ‘Nou model de gestió sostenible dels espais naturals surers’ (19.30h), organitzada per l’Institut Català del Suro, amb la participació de Martí Boada (UAB), Carles M. Gasol (Inèdit-Innovació), Oriol Armet (Consorci de les Gavarres) i Manel Pretel (Institut Català del Suro).

En un capítol a part, també cal destacar la Mostra de Vi de les Gavarres amb la participació dels cellers Brugarol (Palamós), Can Sais (Vall-llobrega), Castell de Calonge (Calonge), Fondils (Calonge), Mas Mont (Calonge) i Mas Patiràs (Fonteta).

L’exposició Arbres-escultures de Mathis Collins es farà a la mateixa sureda amb materials confeccionats als tallers del Museu del Suro. També s’hi ofereix un mercat artesanal, una caminada per l’entorn natural de Llofriu i una passejada literària pel casc antic de la població.

La festa ofereix al visitant la possibilitat de gaudir d’un dinar popular (14.00h) i també d’una botifarrada (21.30h) que anirà acompanyada d’una cantada d’havaneres a càrrec del grup l’Empordanet, que servirà com a cloenda de la jornada.

L’Associació de Veïns i Amics de Llofriu, l’Ajuntament de Palafrugell, el Museu del Suro i RETECORK (en el marc del projecte Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER) són els responsables de l’organització de l’edició d’enguany.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa