VadeVi
Lluís Tolosa defensa la necessitat de potenciar l’enoturisme com a font econòmica

Lluís Tolosa, col·laborador de Vadevi.cat, va ser un dels convidats estrella de la III trobada Terra de Vins, que es va desenvolupar a Mallorca, organitzada per la revista del mateix nom. L’escriptor català va obrir les jornades amb la conferència “Estratègies de promoció del vi. Planificar, crear i comercialitzar productes enoturístics. Vinoturisme. Innovar en temps de crisi”.

Tolosa va destacar algunes zones emergents en producció enològica com són Xile i Xina, al mateix temps que va al·ludir a l’enoturisme com una important font econòmica durant tot l’any, tal i com s’han fet en d’altres regions, per exemple a Califòrnia. De totes les xerrades en fa un resum www.gastroteca.cat.

Mikel Zebeiro va parlar sobre Vi i formatges. Nous Maridatges, noves sensacions. Va concloure la seva exposició amb una cata de vins illencs acompanyada de formatges DO Maó-Menorca, de cabra o del Roncal, entre d’altres. L’economista i especialista del màrketing estratègic Enrique Larumbe va fer un repàs a una sèrie de conceptes que segons ell, són les claus per tenir èxit en el mercat. Va analitzar el procés de transformació en la gestió dels cellers per aportar vendes i resultats positius.

La sessió de l’horabaixa l’encetà Raül Bobet, director general de Torres, que parlà de les vinyes de muntanya, del que és pioner en el Pirineu Català, per incidir paral·lelament en el canvi climàtic i la necessitat de no abandonar l’agricultura. José Hidalgo, doctor enginyer agrònom, es va centrar en la influència del terroir en els vins de qualitat.


El llibre Catalunya no és Califòrnia de Lluís Tolosa fa una defensa aferrissada de l’enoturisme FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa