Lo vi fa sang

El Celler terraltí Frisach treu un vi en homenatge a la gent que va patir la batalla de l'Ebre

Celler Frisach va presentar ahir dijous al Museu 115 dies de Corbera d’Ebre el nou vi “Sang de Corb” elaborat en homenatge a les persones que van viure i patir la Batalla de l’Ebre.

El lloc i el dia de la presentació no es van escollir a l’atzar. Ahir 25 de juliol es complien 75 anys de l’inici de la batalla de l’Ebre, una de les més sagnants i cruels guerres que ha patit el nostre país. El lloc fou just al davant d’un calendari i un rellotge aturats en el moment de l’inici de l’ofensiva contra Corbera.

Francesc Ferrer, responsable del celler, va conduir l’acte explicant el perquè del nou producte: “Aquest és un vi fet per a les famílies, la gent del carrer, els pagesos, treballadors i jornalers que, tal i com arca el calendari i el rellotge se’ls va aturar el temps. A alguns, també la vida.”

“El Sang de Corb representa la sang dels corberans, els ceps regats de la sang que es va vessar durant el conflicte” va afegir Ferré.

Tota aquesta simbologia li va donar a l’acte un aire molt emotiu. Fins a una seixantena de persones, bona part de les quals eren gent gran del mateix poble de Corbera, s’hi van reunir i van mostrar la seva satisfacció i agraïment per l’homenatge rebut.

Entre els convidats també hi havia el Filòleg i professor de Literatura Catalana a la URV, Pere Navarro, qui va emfatitzar la importància de defensar i potenciar la manera de fer, de ser i de parlar de cada territori.

El “Sang de Corg” està elaborat amb les varietats autòctones vernatxa peluda i vernatxa fina i el text que el presenta està escrit en terraltí normatiu. “És un tret singular perquè volem mostrar l’orgull per les nostres arrels, perquè perdre els orígens porta a perdre la identitat. I nosaltres volem fer vins amb identitat pròpia”, explicava Francesc Ferrer.

La jornada va acabar amb una visita pel Poble Vell de Corbera, fortament bombardejat durant la guerra civil, i que actualment ha esdevingut un símbol per la pau.

Nou comentari