El celler Loxarel de Vilobí del Penedès ofereix des d’aquest mes de desembre unes visites per a donar a conèixer la seva feina i els vins i escumosos que elaboren sota el paraigua de la DO Penedès. La primera trobada ha estat amb un grup de sommeliers, blocaires i clients habituals del celler.

De la mà de l’enòleg i director del celler, Josep Mitjans, el grup pot fer un recorregut per les vinyes de Vilobí, accedir al celler -on es poden tastar alguns dels vins que estan en fase d’elaboració- i visitar la cava, construïda a partir d’un antic refugi antiaeri construït durant la guerra civil.

L’enòleg Josep Mitjans, a la dreta de la imatge">

En el recorregut els visitants poden conèixer el procés de producció ecològica i biodinàmica que el celler va incorporar als seus cultius l’any 2005 per mantenir la coherència i el respecte amb l’entorn i aconseguir “vins amb ànima”, com diu Josep Mitjans. L’antic refugi de la guerra civil, el nou cupatge de l’escumós que porta aquest nom -Refugi- i el Clàssic Penedès 109, un escumós amb 109 mesos mínims de criança que surt al mercat sense desgorjar són algunes de les estrelles de la visita.

L’aposta per les varietats clàssiques i autòctones, l’elaboració de vins amb àmfora, les llargues criances i els vins naturals s’han convertit en els últims anys en la ferma aposta del celler, i són precissament aquestes algunes de les particularitats que els visitants poden descobrir durant la visita.

Loxarel va registrar la marca del celler l’any 1987 després de quatre generacions de conreu de la vinya i, des d’aleshores, Josep Mitjans i Teresa Nin han treballat intensament per trobar l’equilibri entre la innovació i la tradició que permeti elaborar vins de qualitat que expressin les característiques del Penedès i els lligams del celler amb la terra.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa