El Concurs Millor Sommelier Català 2011, organitzat per l’ACS (Associació Catalana de Sommeliers) ja té guanyador. El premi se n’ha anat cap a les comarques del nord. El gran triomfador ha estat Manel Angosto, del Celler de Can Roca. La final s’ha celebrat aquest dimecres a Girona, dins del Fòrum Gastronòmic 2011. La cita ha reunit als millors professionals de Catalunya.

Els altres dos finalistes han estat Sergi Figueras, del restaurant Bravo 24de l’Hotel W de Barcelona i Antonio Jesús Henares, del restaurant-vinotecaCeller del Port, de Tarragona. Ambdós, juntament amb Manel Angosto, seran els representants catalans al concurs de sommeliers a nivell de tot l’Estat espanyol que es farà a Sant Sebastià el novembre, en el marc del congrés San Sebastian Gastronomika.

“Tot i que evidentment avui tenia permís de Can Roca per estar al concurs, aquest migdia ha marxat del Fòrum de dos quarts de dues fins les quatre, perquè volia estar fent el servei de vins al restaurant”, ha explicat Jordi Bort, president de l’ACS, per il·lustrar el caràcter “senzill i treballador” del guanyador. “Malgrat el que imposa estar davant de les més de dues-centes persones que hi han assistit, ha fet un paper excel·lent en les proves pràctiques d’identificació de producte, de correcció de carta errònia i en la de maridatge, en la que ha fet una doble proposta: una amb vins catalans i una altra amb vins equivalents d’arreu del món” ha declarat Jordi Bort.

Els candidats d’aquest any eren: Sandra Buch, Josep Canals, Rodrigo Cebrian, Tomás Cuadrado, Clara Dalmau, Rafael Escobar, Ramon Esteve, Sergi Figueras, Xavier Fortuny, Jaume Gaspà, Antonio Jesús Henares, Alberto Jaime, Toni Lara, Josep Pelegrín, Jaume Pujol, José Luís Sicília, David Vidal, Alfonso José Villarejo, Roser Virgili i Daniel Vives.

El Fòrum també ha estat notícia per la celebració i lliurament dels premis InnoFòrum, Cuiner de l’Any, i Josep Mercader; com a novetat, s’han atorgat les plaques Km0 SlowFood , a més del premi al Millor Sommelier.

Els guanyadors del premis Josep Mercader que reconeixen la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de servei de sala, productors i divulgadors de la cuina catalana han estat respectivament per a Joan Pedrell, de Casa Gatell de Cambrils; Miguel A. Torres de Vinos Torres; Jaume Subirós, del Motel Empordà de Figueres; Pep Salsetes i Isidra Maranges.


MANEL ANGOSTO HA ESTAT EL GUANYADOR DEL CONCURS DEL MILLOR SOMMELIER CATALÀ 2011 FOTO: ASSOCIACIÓ CATALANA DE SOMMELIERS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa