Manresa promociona la DO Pla de Bages amb Vi_suals 12

Vinyes a Artés, al Bages

El Consell Regulador de la DO Pla de Bages juntament amb l’ajuntament de Manresa organitzen, des del dissabte 12 de maig i fins el dissabte 26 de maig una sèrie d’activitats, agrupades sota el nom de Vi_suals’12, destinades a donar a conèixer al públic en general els vins elaborats a la Denominació d’Origen Pla de Bages a partir de propostes que combinen l’art i la cultura amb la divulgació.

El tret de sortida del Vi_suals és una jornada de portes obertes als cellers del Pla de Bages aquest dissabte, 12 de maig. Del 16 al 26, el Casino acollirà una exposició bibliogràfica sobre el món del vi, acompanyada d’una guia de lectura. També el dia 16, al FUB, es realitzarà un Tast 2.0 de vins conduït a les xarxes socials per Jaume Pont i Gemma Rojas.

La fotografia també serà molt present en els actes del Vi_suals, amb sis espais expositius diferents al centre de Manresa, on més de quinze artistes proposaran visions diferents dels onze cellers de la Denominació d’Origen Pla de Bages. L’acte inaugural de cada espai oferirà un tast i presentació dels vins dels diferents cellers.

A més, el dissabte 19 hi haurà una mostra de vins de la DO Pla de Bages a la Plana de l’Om de Manresa, on tots els cellers d’aquesta DO presentaran els seus vins. El mateix dia se celebraran les conferències ‘Maridatge: música i vi’ a càrrec de Glòria Ballús i ‘Els tòpics del vi’, a càrrec de Marcel Gorgori. Totes dues es duran a terme a l’Auditori de la Fundació Caixa Manresa,

Més conferències previstes seran les de Rafael Blesa ‘In vino veritas’ el dimarts 22 i ‘La vinya i el vi: el motor econòmic del Bages des de l’Edat Mitjana’, per Lloreç Ferrer, el dimecres 23. Totes dues també a l’Auditori de laFundació Caixa Manresa.

El dijous, 24 de maig, s’estrenaran els curtmetratges VI_SUALS.12 al Teatre Conservatori de Manresa, on tres joves creadores bagenques (Montse Martínez, Berta Oliveres i Ariadna Torres) presentaran les seves realitzacions produïdes especialment per a aquest projecte.

Programa d’activitats de Vi_suals 12

Nou comentari