Maresme i Vallès Oriental, units en la promoció de la DO Alella

Aquest mes de març seixanta-sis restaurants de les dues comarques promocionen conjuntament els vins alellencs en la setena edició de les Jornades Gastronòmiques

Presentació de les Jornades Gastronòmiques a Vilanova del Vallès Foto: DO AlellaEtiqueta de la DO

Seixanta-sis restaurants de divuit municipis del Maresme i el Vallès Oriental participen en la setena edició de les Jornades Gastronòmiques DO Alella, en què els establiments presentaran les seves propostes culinàries harmonitzades amb vins de la DO Alella. L’edició d’enguany es presenta amb novetats, com la durada de dues setmanes a un mes de la mostra, l’augment de restaurants participants, que passa de 54 a 66, un 22% més i la xifra de municipis que hi participen, que augmenta de 14 a 18, un 29% més.

La presentació de les Jornades ha tingut lloc aquest divendres al matí a l’Hotel Augusta de Vilanova del Vallès i ha comptat amb la participació d’Andreu Francisco, president del Consorci DO Alella, Oriol Safont, alcalde de Vilanova del Vallès, Sergi Trilla, regidor de promoció econòmica de Vilanova del Vallès i Alejandra Lara, gerent del Consorci DO Alella. També hi han intervingut Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, autors de la Guia de Vins de Catalunya, que han parlat de la Denominació d’Origen Alella i l’aposta que, des del seu punt de vista, aquesta ha de fer per potenciar les varietats de raïm autòctones de la zona.

Les Jornades pretenen diversos objectius. En primer lloc pretenen contribuir a què els ciutadans dels municipis que integren la DO Alella prenguin consciència de la pertinença a aquest territori. Per una altra, l’esdeveniment contribueix a què els restaurants de la zona nodreixin les seves cartes de vins de Denominació d’Origen Alella. A més, tot plegat dinamitza l’economia local. Els municipis de la DO Alella es caracteritzen per una alta concentració de restaurants de qualitat, alguns dels quals han esdevingut referència tant al Maresme i el Vallès, com per als ciutadans del Barcelonès. En un moment que la tendència en la restauració, a nivell mundial, consisteix en apostar per aquells productes que s’han produït a poca distància de cada restaurant, els vins DO Alella tenen cada vegada una presència més important a les cartes dels mateixos.

Els municipis participants en l’edició 2012 són Alella, Arenys de Munt, Cabrils, Canet de Mar, el Masnou, Martorelles, Montgat, Montornès del Vallès, Pineda de Mar, Premià de Mar, la Roca del Vallès, Santa Susanna, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt. L’èxit de les darreres edicions ha fet que dos municipis DO Alella que no en prenien part (La Roca del Vallès, amb set restaurants i Martorelles, amb tres restaurants) i tres nous municipis de l’Alt Maresme que no formen part de la Denominació d’Origen hagin volgut formar part de les Jornades, veient en elles l’oportunitat de dinamitzar el seu turisme i restauració tot aprofitant la qualitat i reconeixement que, cada dia més, tenen els vins de la DO Alella.

Nou comentari