VadeVi
Margalida Ripoll: "Que no us faci por, el vi és superdivertit"
  • CA

L’edició balear del diari ARA publica aquest cap de setmana una entrevista a la directora del vadevi.cat, Margalida Ripoll, en la qual la periodista parla de com veu la comunicació actual -sobretot basada en l’àmbit digital, a partir de l’exemple del diari que dirigeix- i del sector vitivinícola de Catalunya.

Ripoll, nascuda a la localitat mallorquina de Campo, també fa referència a com veu el vi de les Illes Balears. “Els veig amb una certa distància, però és cert que, quan penso en els vins d’aquí, penso en la qualitat perquè és el que a mi m’ha arribat i he tastat. És cert i me’n fa sentir molt orgullosa”, diu en l’entrevista.

Més enllà de la seva vinculació amb l’illa, la directora del vadevi.cat comenta com veu ella la situació del vi a Catalunya, en la qual, considera, cal insistir en apropar el vi a tot tipus de públic, perquè “t’ho pots passar bé bevent un vi sense ser un tècnic o un professional”, diu Ripoll. “El que passa és que el vi fa por i, com que té aquesta fama d’elitista i se suposa que n’has de saber”, afegeix la periodista.

En aquest sentit, quan se li demana un consell per la gent que comença a beure vi, Ripoll es llença i diu: “Que no us faci por, que el vi és superdivertit, és fantàstic. A més, és proper, no l’han importat ni tampoc és una moda. Els nostres padrins ja en bevien, d’una altra manera. I sobretot és interessant perquè pots tastar i veure quin vi t’agrada més. Tot aquest joc és fantàstic”.

Abans de concloure l’entrevista, li demanen que triï un vi i es decanta per un de la chardonnay de la Conca: “Jo recomano un vi de la Conca de Barberà, Vins de Pedra. I tot i que, si parlem de la Conca hauria de ser un trepat, jo us parlo d’un ‘chardonnay’ 100%, que es diu L’Orni i que ha fet que em reconciliés amb aquesta varietat que és forana”, diu na Margalida.

Podeu llegir l’entrevista completa seguint aquest enllaç.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa