VadeVi
Maridatge de cinema amb un cava de 10 anys de criança a Can Descregut
  • CA

El celler Can Descregut de Vilobí del Penedès torna a ser aquest any una de les seus del Most Festival amb la projecció de la pel·lícula-documental A la source du vin del director francès Philippe Gasnier. El públic que assisteixi al passi del film, tant el dissabte 7 com el 14 de novembre, tindrà l’oportunitat de tastar el 3.500, un cava d’edició limitada amb més de deu anys de criança que no ha sortit mai al mercat ja que només es pot comprar directament al celler. S’elabora exclusivament amb varietat xarel·lo procedent de vinyes velles situades al terme municipal de Pacs del Penedès i amb una producció limitada de 300 ampolles. El tast d’aquest cava excepcional, que se servirà en ampolla Magnum, anirà acompanyat de formatges dels Països Catalans seleccionats per la botiga vilafranquina Xerigots.

Una vegada més, coincidint amb la celebració del Most Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, els responsables de Can Descregut, Arantxa de Cara i Marc Milà, obriran les portes del celler i organitzaran una visita gratuïta abans de la projecció de la pel·lícula. La visita començarà a les 10 del matí a les vinyes que envolten la masia, continuarà pel celler i la cava i finalitzarà a la sala de tastos, on els assistents podran tastar alguns dels vins i caves que elabora el celler. La visita i el tast duraran unes dues hores.

A la source du vin, estrenada aquest mateix any a França, retrata el viatge i l’aventura fascinants d’uns vinaters que volen conèixer i reivindicar els orígens de la vinicultura a les terres de Geòrgia, on encara es fan servir tècniques ancestrals de producció de més de 1.000 anys d’antiguitat per fer uns vins sorprenentment moderns. De la Vall del Loira a les vinyes georgianes, vinaters d’una banda i de l’altra del continent compartiran coneixements i experiències a la recerca dels orígens de la vinya amb un objectiu comú: fer vins en harmonia amb la natura.

La projecció del documental a Can Descregut està programada a les 12 del migdia a la sala de barriques del celler, amb capacitat per a una cinquantena de persones. Enguany, el cost de l’entrada per veure la pel·lícula serà de 4,50€, que inclouen el tast final del cava 3.500 edició limitada amb formatges catalans.

Per participar tant a la visita i el tast com a la projecció del documental o a totes dues activitats cal inscriure’s prèviament enviant un correu a [email protected]. Les places són limitades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa