Slow Food i Associació de Viticultors del Massís del Garraf proposen un acostament al món misteriós i hedonista de la tòfona, aquest fong carnós i aromàtic que desperta les més altes passions entre gastrònoms de tot arreu.

“Ha arribat l’hora d’aparellar la tradició mil·lenària dels vins del Massís del Garraf acaronats per la brisa del mar i el terreny calcari amb l’aroma exquisit de les tòfones madures, quan per una banda arriba el punt culminant de la temporada del fong i de l’altra els nostres vins assoleixen els justos nivells de popularitat que es mereixen,” diuen els promotors de la iniciativa.

La proposta és un tast de tòfones a càrrec del tofonaire Bautista Pastor, i un maridatge de plats amb el fong elaborats amb oli verge extra d’Oleum Flumen a càrrec de la xef Núria Lucas, del restaurant Negrefum, i vins del Massís del Garraf.Serà el proper 17 de febrer.

Entre les propostes hi ha escumós de Can Ramon, de viticultors del Montgrós; Catalana amb tòfona de Cal Fusteret (Sant Fruitós de Bages); crema de blat de moro amb remolatxa i oli de tòfona; vi Caus Lubis de Can Ràfols dels Caus; parmentier de patata trufada amb ou poché; vi Raïms de la Immortalitat, de Torre del Veguer; hamburguesa de maires trufada amb crema de carbassa amb oli de tòfona, i xarel.lo de Finca Viladellops.


Mostra de Vins del Garraf

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa