!–akiadsense–>
Al Valle de los Caídos també tenen un vi de la casa. Al restaurant que es troba dins de l’Hostatgeria monàstica de la Santa Cruz -que, per cert, és la més gran d’Europa amb 120 habitacions-, s’oferta un menú diari per 12 euros (IVA inclòs), amb primer, segon, postres, pa i aigua. Entre els plats del dia en que hi anem trobem “judías pintas”, amanida de pebrots, “carrilleras” estofades, filet de lluç o entrecot a la planxa amb patates fregides. I el vi que entra al menú és un Marqués de Cadai, monovarietal ull de llebre i elaborat a La Rioja Alabesa pel celler Conde de Villaseñor.
!–akiadsense–>
El restaurant es troba situat a pocs metres de la Basílica, on hi ha enterrat el dictador Francisco Franco i el fundador de Falange Española, José Antonio Primo de Rivera. Crida l’atenció que a l’ampolla del vi, a la part superior esquerra de l’etiqueta de darrere, hi ha una bandera espanyola. Aquest vi fa un procés de fermentació i maceració durant 15 dies en dipòsits d’acer inoxidable amb remuntats diaris per a l’òptima extracció de color i tanins. Fa la fermentació maloláctica en dipòsit abans d’entrar en barrica.
!–akiadsense–>
Després fa criança durant 4 mesos en barrica de roure francès nova de 225 litres de capacitat. S’embotella després d’una clarificació molt lleugera per a preservar al màxim totes les característiques organolèptiques del vi.