[fitxatecnica]Mas Bacus
c/ Enric Granados, 68
93 453 43 58
www.massaloni.com
mas_saloni@yahoo.es[/fitxatecnica]Aroma de flors, d’aranja, de llimona, de pell de taronja, de vainilla, de llet, de pebre, de canyella, de cuir, de petroli o fins i tot de suor. Textures aspres, denses, untoses o bé fresques i volàtils. Gustos de fruita, dolços o fins i tot salats.

Posar paraules a les aromes i gustos d’un vi pot ser difícil la primera vegada. El tast s’estructura a través del gust, l’olfacte i el tacte del vi en boca; i gràcies a la retentiva el cervell i la capacitat de recordar i comparar olors, som capaços de posar paraules a aquesta barreja de sensacions.

Apropar el vi al gran públic, és un dels objectius dels cursos d’iniciació al tast. Qui més qui menys nota diferències entre vins, l’objectiu és saber-les identificar i saber-ho explicar en paraules. Es tracta, en definitiva, d’educar el nas, la boca i el cervell.

“El més important és aïllar la imaginació, no predisposar el cervell sinó despertar tots els sentits”, explica la Glòria. Ella i el Robert són els propietaris de Mas Bacus, un celler del carrer Enric Granados de Barcelona que des de 1995 organitza tastos de vins. En els últims mesos han optat per centrar-se més en tastos per a grups ja formats.

“Amb aquests 13 anys hem organitzat molts tastos i de tot tipus: d’oli, d’aigua, de vins, específics pels vins d’una DO, de vins dolços i de maridatge”, explica en Robert. Però els tastos més originals són sens dubte els de meridatge musical. La idea va ser de la Glòria: “El primer cop que vaig adonar-me que la música influïa en el vi va ser a casa, fa tres o quatre anys. Estava fent el dinar i vaig obrir un vi que em va semblar dolent però vaig posar música i quan vaig el tornar a provar estava molt més bo”. Assegura que, tot i que aparentment l’oïda i la boca no estan connectades, el vi canvia en funció de la música i que si la combinació és bona, la sensació és de gran plenitud. Des d’aquell moment va començar a experimentar buscant la millor música per cada vi fins al punt que s’ha encarregat de decidir el millor maridatge musical pel Negre 2006, de Coca i Fitó. Aquest vi, de la DO Montsant, s’ha convertit en el primer vi que porta el meridatge musical a l’etiqueta, en aquest cas la Rapsody on a theme of Paganini.

Restaurant
Mas Bacus també funciona com a restaurant tant al migdia com al vespre. Excepte els dilluns, que és tancat, els bons amants del vi podran trobar un espai on deixar-se recomanar i seduir pel maridatge entre un bon vi i un bon àpat.


Robert Massip és el propietari de Mas Bacus FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa