Mas Bertran estrena celler

El sommelier César Cánovas destaca la valentia de l'empresa que ha abandonat la DO Cava per poder innovar des de la DO Penedès

El celler de Mas Bertran il.luminat en rosa en honor al cava Argila Sumoll presentat durant la inauguració Foto: VISUAL ART foto

Mas Bertran va inaugurar la setmana passada el nou celler que ha construït a Sant Martí Sarroca i que ha de donar l’impuls definitiu per a la gran introducció de la marca al mercat dels vins i caves.

Els germans Santi i Eva Ventura juntament amb la família Carbó han apostat per la construcció d’un celler pensat, des del primer moment, per cobrir les necessitats que generen tant l’elaboració dels seus productes com el potencial de l’enoturisme.

El nou celler, situat a la carretera de Vilafranca del Penedès a Sant Martí Sarroca (BP 2121, Km 7,7 –al davant del Restaurant Masia Aran), ha suposat una inversió aproximada de dos milions d’euros, i té una capacitat aproximada de 150.000 ampolles en gàbies i consta de dues plantes i la cava.

La distribució s’ha pensat per poder-hi conviure un celler d’uns 400 m² i una cava subterrània a 7m. de profunditat de 500m², amb unes atractives instal·lacions enoturístiques amb una botiga de 55 m², sales de reunions i tastos amb tots els equipaments i una terrassa solàrium amb una de les millors vistes del Penedès. Les obres van començar el gener de 2011, on hi havia un antic magatzem i el setembre ja es va poder premsar el raïm a les noves instal·lacions.

El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que va ser l’encarregat d’inaugurar el nou celler, va plantar un cep de sumoll al costat d’una placa commemorativa de l’acte i va visitar les noves instal·lacions acompanyat de la família Carbó i els germans Ventura a més de l’alcalde de Sant Martí Sarroca, Ramon Carbó, el director general de l’Incavi, Jordi Bort, el president i el director de la DO Penedès i representants de diferents entitats i institucions vinculades al sector del vi.

En el discurs inaugural, el conseller va destacar el coratge de la família Ventura i la família Carbó per tirar endavant aquest projecte que demostra, segons ell, “que en moments com els actuals hi ha persones que tenen la capacitat de veure l’ampolla mig plena”. El titular d’Agricultura de la Generalitat va esperonar els emprenedors a donar continuïtat a aquest projecte al llarg de moltes generacions. Pelegrí va remarcar el fet que el cava Argila Xarel·lo 2007 hagi aconseguit la màxima puntuació dels escumosos en la Guia de Vins de Catalunya 2012 i la projecció que això pot donar a l’empresa.

El sommelier de Monvínic, César Cánovas, va ser l’encarregat de fer la nota de tast dels dos nous productes que Mas Bertran va presentar ahir aprofitant la inauguració del nou celler. Cánovas va remarcar la valentia dels impulsors de Mas Bertran a l’hora d’abandonar la DO Cava per inscriure’s a la DO Penedès amb l’objectiu de treballar amb varietats autòctones del Penedès i garantir tipicitats de forma més clara. Per a ell, el més important és que l’origen geogràfic sigui coherent i doni garanties d’un procés d’elaboració i de un terroir específic.

En la nota de tast del Mas Bertran Argila Rosé, un Brut Nature Reserva del 2009, César Cánovas va destacar la valentia i la innovació de fer un cava amb una varietat negre autòctona del Penedès com el sumoll, i fer-ho presentant el producte amb sinceritat, sense cupatges, presentant el sumoll tal com és. Aquest cava, per al sommelier de Monvínic desperta sabors de regalèssia, anisats, magrana, crema, i fruits secs.

Del vi blanc Mas Bertran Nutt Xarel·lo 2010, César Cánovas va destacar la identitat pròpia que ha aconseguit marcar aquesta varietat, que “per la seva complexitat” ha permès treballar bé aquells productors que entenen que s’ha d’esperar. Macerat sobre les seves pròpies lies, al tast, predominen les notes aromàtiques de fonoll, anís, llimona i els dolços de la mel i els fruits secs. És un vi profund.

A l’acte hi van assistir un centenar de persones, entre autoritats, mitjans de comunicació i familiars. Mas Bertran Viticultors té previst convocar noves visites al celler en els pròxims mesos per explicar el nou projecte i mostrar les instal·lacions als clients actuals i potencials, que s’interessin pel món del vi i l’enoturisme.

Nou comentari