El celler Mas Foraster presenta el nou vi Josep Foraster Trepat, es tracta d’un monovarietal fet a base de trepat, la varietat de raïm autòctona de la Conca de Barberà. El Consell Regulador de la DO destaca que aquesta presentació suposa un pas més i l’aposta d’un alter celler de la DO per potenciar les varietats úniques del territori, ja que el trepat es troba pràcticament només a la Conca de Barberà.

El Josep Foraster Trepat és un vi resultat de dos anys de treball i de 10 anys d’experiència del celler. És, a més, un vi especial perquè el trepat és un tipus de raïm que s’utilitza majoritàriament per a fer vins rosats i caves, que destaquen per la seva fruita i frescor. Però, tot i ser especial, no és l’únic vi de trepat, ja que des de fa uns anys, i sobretot des de 2008, alguns cellers de la DO Conca han apostat per elaborar més vins amb aquesta varietat i ara ja se’n troben de negres i fins i tot algun blanc. El Consell Regulador consider que “és molt positiu” que la DO tingui un altre vi vinificat amb trepat. Mas Foraster farà una jornada de portes obertes al celler el proper dilluns 28 de juny coincidint amb l’acte de presentació que serà a partir de les 18:30h.

Tal com explica un dels propietaris del celler, Ricard Sebastià, “ara és el moment de tornar a valorar i tractar de conèixer les varietats autòctones que ens donen personalitat a cada zona”. I afegeix: “estem convençuts que el Trepat pot donar vins amb complexitat i diferenciats i per això la nostra aposta ha sigut elaborar un vi negre de Trepat amb criança”.

Un vi original i seductor
Des de Mas Foraster assenyalen que “el procés ha sigut llarg però molt enriquidor”. Per començar va caldre trobar una vinya adequada -vinyes de més de 40 anys-, fer un treball molt intensiu de poda en verd i reduir al 50% la producció, és a dir, esperar fins a finals d’octubre per tenir una molt bona maduresa del raïm i veremar en petites caixes i elaborar-lo respectant totes les seves característiques.

El Josep Foraster Trepat 2009 té un color intens, però amb poca capa, els seus aromes combinen subtilment la fruita, les espècies i lleugeres notes de criança; el seu gust és elegant, fresc i molt persistent. Tot plegat el fa ser un vi original i seductor.

El trepat és un raïm negre, de brotada primerenca i sensible a les gelades de primavera. Poc sensible a malalties criptogàmiques, però sí a la clorosi en terrenys calcaris. Dóna vins de bona acidesa i graduació alcohòlica mitjana, molt característics. S’obtenen uns vins rosats i uns vins base per a caves molt personals, amb els quals ha obtingut un gran reconeixement de qualitat, que han permès que la DO Conca de Barberà l’adopti com a exponent de singularitat.


AMB AQUEST VI, MAS FORASTER APOSTA PER LA VARIETAT TREPAT, AUTÒCTONA DE LA CONCA DE BARBERÀ FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa