Mas Tinell Carpe Diem 2006: reialment bo

El Mas Tinell Carpe Diem s’elabora amb un 40% de chardonnay i 30% de xarel·lo i parellada, amb una criança mínima en ampolla de 48 mesos. Foto: VADEVI.cat

Mas Tinell Carpe Diem 2006

DO Cava

PVP Aprox. 17,25 €

Etiquetat en català, castellà i anglès

Tel. 938 170 586

Web: www.mastinell.com

Els caves de Mas Tinell, que està previst que l’any vinent inaugurin un hotel de luxe a tocar de Vilafranca del Penedès, van saltar a la fama el 1997, quan el propi celler i contra el que està pactat, va fer públic que un dels seus caves havia estat l’escollit per al casament de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarín.

Per a aquestes ocasions, la casa reial espanyola tria la denominació d’origen i el tipus de vi que vol, i el comitè de tast de la DO escollida selecciona un vi. Aquest vi s’etiqueta especialment per a l’acte en qüestió i se suposa que no es fa públic de quin celler prové, per no afavorir una empresa concreta, sinó a una DO sencera.

A Mas Tinell, però, no van trigar en fer-ho públic, i fins i tot van batejar un cava amb el nom de Cristina, per aprofitar el moment. Això, tot i ser qüestionable, aleshores podia tenir un rendiment comercial, però el que sorprèn és que encara ara ho expliquin en un lloc destacat de la web del celler, quan Urdangarín ha estat el protagonista del lamentable cas Nóos.

Bé, cadascú decideix de què vol vantar-se, però potser els pagaria més la pena presumir dels bons vins i caves que elaboren. I és que els seus vins i caves són d’un nivell molt alt, i aquest Carpe Diem n’és bona mostra. Va embolcallat en una presentació luxosa -potser fins i tot massa- però impecable en quant a informació: any de collita, 2006, i data de degollament ben clars (27/12/2011 en aquesta mostra).

S’elabora amb un 40% de chardonnay i 30% de xarel·lo i parellada, amb una criança mínima en ampolla de 48 mesos. Pel color, groc pallenc només lleugerament daurat, es podria pensar que és un cava més jove, però les aromes ens porten a lloc: mel, fruita molt madura, albercoc i pinya, o fins i tot confitada -cabell d’àngel- i notes torrades i de pastisseria, ens parlen dels quatre anys a l’ampolla.

A la boca, malgrat tractar-se d’un brut nature, no resulta excessivament eixut, té una textura cremosa i una bombolla fina i poc agressiva que el converteixen en un excel·lent vi per acompanyar tot un àpat.

Nou comentari