MATOS Bar de Vins & Enoteca neix com a bar de vins, però també enoteca on comprar tot tipus de referències, portades directament dels cellers. Es tracta d’una iniciativa de Matos by Vinosdulces.com, una distribuïdora amb més de 12 anys de recorregut especialitzada en la importació de vins d’origen europeu. Compten amb referències d’Itàlia, Àustria, Alemanya, Portugal, Hongria i França, i també tenen una àmplia selecció de vins catalans.

El criteri de selecció ve definit per la filosofia del seu cofundador, José Luis Matos: “Som amants del vi, sense importar d’on sigui. Creiem en la identitat territorial, en el respecte a la natura, en l’autèntic. En tot allò que està fet amb passió, honestedat i no excessivament globalitzat”. Matos és membre del grup de tast Los Impitoyables, associació professional de sommeliers creada al 1992 i coneix bé el sector vitivinícola d’aquí i de fora.

El local compta amb més de 400 referències de vi (entre les quals vins amb DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Empordà, DO Penedès i DOQ Priorat) i disposa d’un gran aparador de vidre que dóna accés al bar de vins i a l’enoteca. La decoració està pensada per transportar al client a un bar à vins parisien"> de mitjans del segle passat.

A més, aquesta enoteca ofereix l’opció de tastar vins a copes (acostumen a tenir oberts sis vins blancs, sis negres, dos escumosos i algun dolç); o de qualsevol ampolla que es desitgi a preu de botiga, fet que permet conèixer tot tipus de vins fins i tot alguns amb preus més elevats.

Per acompanyar el vi, ofereixen una carta de producte artesanal i tradicional, que inclou anxoves del Cantàbric, sardina fumada de Casa Santoña, embotits ibèrics de Guijuelo, foie mi-cuit al porto, rillette de Ca Munnar (Girona), formatges d’autor de tota la península servits amb melmelades artesanes, pa artesà del Forn Sant Josep i postres de la pastisseria Canal.

A més, s’organitzen dos tastos al mes dirigits pel propi José Luis Matos. Les sessions, que tenen una durada aproximada de dues hores, tenen un preu de 45 euros i inclouen el tast de sis vins i una degustació de conserves, embotits i formatges.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa