VadeVi
Mel de vi dolç al Centre d’Art Santa Mònica

Uns 45 vins dolços catalans participen des d’aquest dijous al projecte “Vi dolç com la mel”, un projecte que s’inclou dins de l’exposició Matèria Condensada. Cuinar Ciència. L’exposició, que s’inaugura aquest dijous i es podrà visitar fins el 30 de novembre al Centre d’Art Santa Mònica de Barcelona, barreja la gastronomia, l’alimentació i la ciència i està impulsada per la Fundació Alícia.

El projecte Vi dolç com la mel, que s’inclou dins l’exposició té per objectiu donar a conèixer un aparell de destil·lació, el Rotaval, i alhora promocionar els vins dolços de Catalunya. Uns 45 cellers de diferents denominacions d’origen catalanes han cedit algunes ampolles dels seus vins dolços perquè fossin destil·lats. La particularitat d’aquest aparell de destil·lació és que treballa sense pressió a molt baixa temperatura (uns 25 o 30 graus) i, per tant, no es perd la qualitat del vi i es pot aconseguir una mel de la mateixa qualitat, amb pràcticament el mateix gust i sense alcohol.

Els visitants de l’exposició Matèria Condensada. Cuinar Ciència podran tastar aquestes mels i conèixer, a la vegada, els vins dolços del país. Cada un dels cellers tindrà els seus vins dolços i les fitxes de tast corresponents exposades durant 4 dies, un d’ells a l’agost i els altres tres o al mes de juliol, setembre, octubre o novembre. Les sessions de tast, que són complementàries a l’exposició, es faran a les set de la tarda entre setmana i a les 13h i a les 19h els dissabtes i diumenges.

La vessant científica de la cuina
Matèria Condensada. Cuinar Ciència és una exposició que es converteix en un espai per experimentar i participar en una recerca científica sobre el gust amarg, la memòria olfactiva, que permet degustar confitures i mels de vi, alimentar la curiositat amb un espai web accessible amb codis qr i telefonia mòbil o cuinar virtualment amb els elements presentats a l’exposició. Tota una experiència que barreja ciència, gastronomia i cuina.

Es tracta de mirar la cuina, la gastronomia i l’alimentació amb ulls científics i reivindicar aquestes activitats com una barreja de cultura, tradició, recerca científica i innovació. El projecte compta també amb un conjunt d’activitats com ara tallers i conferències que busquen prendre consciència sobre el valor científic amagat darrere la cuina. De fet, l’entitat impulsora de l’exposició és la Fundació Alícia, presidida pel cuiner Ferran Adrià i pionera en la innovació tecnològica a la cuina i en la difusió del patrimoni agroalimentari.


Rotaval FOTO: FUNDACIÓ ALÍCIA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa