El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat del director dels serveis territorials del departament a Girona, Christian Serarols, ha visitat a Palafrugell l’Institut Català del Suro en el marc de la celebració del seu 20è aniversari. L’han acompanyat l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernandez, i el director de l’Institut Català del Suro, Manel Pretel.

El conseller ha posat de relleu la trajectòria històrica de la indústria del suro a Catalunya, especialment com a impulsora de l’economia del Baix i Alt Empordà, sobretot durant la primera meitat del segle passat, també marcada per un context de crisi econòmica. F. Xavier Mena ha remarcat que la indústria del suro a Catalunya té “una història al darrera, de molta gent que ha treballat per la innovació i la internacionalització del sector, reptes que actualment també són claus”. D’aquesta manera, el conseller ha animat al sector a “seguir apostant per aquest camí que tants i bons resultats ha donat en el passat, que impulsa el present, i de ben segur afavorirà el seu futur”.

Mena ha reiterat l’aposta del departament per donar suport al sector industrial català, també el del suro, facilitant la seva activitat econòmica a través de la simplificació normativa, la millora del seu entorn competitiu, afavorint l’accés al crèdit i posant al seu abast tots els instruments dels que disposa el Departament per potenciar el sector.

L’acte de celebració del 20è aniversari ha constat d’uns parlaments per part del director de l’Institut i del conseller, en la que han coincidit en destacar el creixement i la consolidació d’un organisme que des de la seva creació ha estat un instrument que ha dotat de valor el sector surer català i que durant aquests 20 anys s’ha consolidat com un centre de referència en termes d’innovació, recerca, prestació de serveis, formació a prescriptors i promoció d’un sector que és un clar exemple d’indústria sostenible.

Tot seguit, s’ha visitat una empresa de taps per a vi de Palafrugell, amb la voluntat de conèixer d’aprop la indústria surera i la fabricació d’un producte tant arrelat a les comarques de Girona com és el tap de suro.

El sector surer a Catalunya

L’any 2010, el sector surer català va incrementar la xifra de vendes en aproximadament un 7,5%. Aquesta evolució s’explica principalment per les vendes a l’estranger, que van augmentar gairebé un 10%.

El sector surer compta amb unes cinquanta empreses situades a les comarques gironines, que ocupen un miler de treballadors i facturen al voltant de 224 milions d’euros.


Mena a l’Institut Català del Suro FOTO: Institut Català del Suro

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa