VadeVi
Menys vinyes, menys ampolles i menys vi a tot el món

No és cap novetat sinó la confirmació d’una tendència. La producció i el consum de vi a nivell mundial està baixant. Així es desprèn de les últimes dades presentades per l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV). I si a tot el món la superfície vinícola, la producció de vi i les ampolles venudes baixen, l’Estat espanyol és un dels que més pateix aquestes caigudes.

L’Estat espanyol és el país que més ha patit la baixada del consum. Segons l’OIV, la demanda espanyola va caure un 11’6%, el descens més fort de tota la Unió Europea. El consum a França i Itàlia també s’ha reduit en un 6’4 i un 2’9%. La reducció del consum també s’ha notat als països importadors com Anglaterra i Alemanya, on s’ha baixat un 6 i un 2’4%.

Espanya és també un dels països que més ha reduit la seva producció de vi, segons dades de l’OIV. L’any passat només es van produir 32’5 milions d’hectolitres de vi a tot l’Estat, el que representa una baixada del 9’5% respecte els més de 36 milions d’hectolitres del 2008. L’altre país productor que va registrar una forta devallada és Argentina, amb un 17’3% menys. Per contra, França i Itàlia van augmentar la seva producció en un 9’4 i un 1’6% respectivament. Cal destacar també l’increment notable de la producció de vi a Chile (un 13’7%) i la d’Estats Units (un 6’7%).

Més de 7.000 milions de vinya al món, menys que temps enrere
Segons el director general de la OIV, Federico Castellucci, la superfície de vinya a la Unió Europea s’ha reduït un 2’5%, un percentatge que augmenta en el cas de l’Estat espanyol (es van arrencar el 4’5% de vinyes i queden ara més de 1,1 milions d’hectàrees) i, en canvi, es redueix en el cas d’Itàlia i França (un 1’9% i un 1’4% respectivament). Tot i així, Espanya (amb més de 1,1 milions d’hectàrees) segueix tenint més vinya que França (840.000) i Itàlia (818.000). A nivell mundial, la superfície vinícola ha disminuït un 1’2% durant el 2009. Actualment hi ha 7,636 milions d’hectàrees de vinya.


Vinyes al Penedès FOTO: CAN RÀFOLS DELS CAUS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa