VadeVi
Més de 1.000 cellers d’arreu del món exposaran els seus vins a Alimentària

Uns 1.000 cellers d’arreu del món mostraran els seus vins a Intervin, el saló dels vins i espirituosos inclòs dins de la el saló d’alimentació i begudes Alimentària 2010. Es tracta del saló més gran d’Alimentària, amb una ocupació de 22.000 metres quadrats i s’espera que el visitin uns 130.000 compradors. L’Estat espanyol, França i Itàlia seran els països amb més presència a Intervin, però hi haurà també un espai per a cellers llatinoamericans.

Alimentària 2010 de Barcelona, que se celebrarà entre els dies 22 i 26 de març al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, preveu rebre en total entre 140.000 i 150.000 visitants. Això significa un descens respecte l’última edició, la del 2008, en què Alimentària va rebre 158.000 visitants. També disminuirà la superfície ocupada pels expositors: dels 131.000 metres quadrats del 2008 es passa a 95.000 metres quadrats.
[[frase]]
Segons ha anunciat el president d’Alimentària i Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, destaquen els espais destinats al vi, als formatges, oli, ibèrics i productes ecològics, segons ha explicat Bonet. A més destaca també el Concurs Cuiner de l’Any -al qual es van presentar mil participants- i el Congrés Internacional de Gastronomia BCNVanguardia. També hi haurà el pavelló de les autonomies, el pavelló internacional i el “premium” per a productes de gamma alta.

Gastronomia, internacionalització i recerca
A banda, d’això Alimentària apostarà per la internacionalització i per les marques com a senya d’identitat. Com a novetat, aquest any les empreses espanyoles tindran accés directe a compradors internacionals a través dels ‘Food & Drink Business Meetings’.

L’aposta per la internacionalització queda constatada, ha destacat Bonet, pels aproximadament 1.200 expositors procedents de 75 països, i s’espera la visita de 36.000 visitants estrangers. Per primera vegada, hi haurà participacions agrupades de Corea, Singapur, l’Iran, Sud-àfrica o Nicaragua, a més de països que consoliden la seva presència, com la Xina, Indonèsia, Tailàndia i Índia. Es calcula que 40 empreses procedents de Síria, Marroc, Tunísia, Algèria, Jordània, el Líban, Líbia i Egipte participen en la pròxima edició del saló, que pretén crear oportunitats de negoci, facilitar els contractes comercials i presentar les últimes novetats del sector.

Innoval serà l’espai destinat a Recerca, Desenvolupament i investigació (R+D+I), com a clúster de noves idees i productes innovadors. De fet, alguns d’ells encara estan en fase de prellançament comercial. Més de 62.000 compradors van visitar l’última edició de Innoval.

BCNVanguardia se centrarà en experimentació i noves tendències, per al que haurà uns 40 xefs reconeguts amb estrelles Michelin. Encapçalats per Ferran Adrià, els cuiners avançaran nous conceptes de la restauració en tres dies d’activitat amb 1.200 professionals.


L’última edició de l’Alimentària va tenir 58.000 visitants FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa