VadeVi
Més de 1.000 persones participen en el dia europeu de l’enoturisme al Penedès

El passat cap de setmana es va dur a terme la segona edició del dia europeu de l’enoturisme, una fita que vol esdevenir referent en l’impuls i la difusió d’aquesta activitat turística relacionada amb el món del vi. Van assistir-hi més de 1.000 persones.

Al Penedès, aquesta data, es va acabar convertint en un complet cap de setmana enoturista, amb 40 propostes diferents, que els visitants arribats d’arreu van poder gaudir en format de portes obertes.

Les visites a cellers, al museu del vi, les rutes guiades per Vilafranca del Penedès, o per Sant Sadurní, així com les propostes d’altres municipis com Subirats i Gelida, van tenir un seguiment important arribant en molts casos al màxim de la seva capacitat.

Segons procedència, els visitants provenien majoritàriament de Barcelona i la seva àrea metropolitana, destacant però una important presència d’enoturistes vinguts del Vallès i de les comarques de la Catalunya Central. Com a element curiós, cal citar la presència de gent de Nova Zelada, Estats Units i Veneçuela.

Aquesta segona edició del dia Europeu de l’enoturisme, ha estat la primera vegada que es posen en comú i sota un mateix programa, activitats organitzades pel Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès a través d’Enoturisme Penedès, els Patronats de Turisme de Sant Sadurní, Subirats i Vilafranca, el Vinseum, i tot amb el patrocini de la DO Penedès i l’AVC grup UVIPE i la col·laboració d’entitats i ajuntaments. Una transversabilitat que ha donat com a fruit un extens programa.

El dia europeu és una iniciativa promoguda per RECEVIN, la Xarxa Europea de Ciutats del Vi, i vol promocionar i difondre internacionalment el turisme del vi com una activitat de futur i de valor per els territoris.


Visita a Torre-Ramona FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa