Més de 1.500 persones participen a la VI Cursa Solidària País del Cava

S'han recaptat més de 12.200 euros per a La Marató de TV3 i 750 quilos de queviures per a la Fundació Banc dels Aliments

El to festiu de la cursa fa que el perfil dels participants sigui molt variat. Foto: VADEVI.cat

Més de 1.500 persones van participar aquest diumenge al matí a la sisena edició de la Cursa Solidària País del Cava, que va recórrer, una vegada més, els poc més de 13 quilòmetres que separen Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní. Gràcies a les inscripcions dels corredors, la cursa ha pogut recollir aquest 2012 més de 12.200 euros a benefici de la Marató de TV3, que en aquesta edició estarà dedicada al tractament personalitzat del càncer. El taló amb la recaptació es va lliurar ahir mateix als representants de la Fundació de la Marató de TV3.

Cal recordar que la Cursa Solidaria País del Cava d’aquest any s’ha organitzat amb una doble vessant solidària. A més de recaptar fons per la Marató de TV3, també volia recollir queviures per la Fundació Banc dels Aliments. Gràcies a les aportacions dels corredors i de moltes persones anònimes, en total es van poder aconseguir més de 750 quilos d’aliments que es van dipositar als punts de recollida que s’havien instal·lat a Vilafranca del Penedès, La Granada, Avinyonet del Penedès, Subirats i Sant Sadurní d’Anoia. Els queviures també es van entregar ahir a la Fundació Banc dels Aliments.

Els més ràpids

Els primers en recórrer els 13,5 km entre Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia (el canvi d’ubicació de l’arribada va allargar mig quilòmetre el recorregut) van ser el corredor Dani Serra Torres (44’42”), en la categoría masculina, i l’atleta Vinyet Noguero Planas (52’51”), en la categoria femenina, els quals van rebre com a premi el seu pes en cava, a més del trofeu corresponent. També van ser premiats els guanyadors de les categories femenines i masculines júnior, sènior i veterans.

El marcat to festiu de la cursa fa que cada any sigui més variat el perfil de les persones que hi participen, igual que les edats dels corredors. Destaca, per exemple, la participació de la Josefina Blanch, una vilafranquina de 83 anys que fa una setmana es va trencar el nas entrenant-se, i tot i així va correr. A més hi va fer participar tota la família.

Com ja es va fer l’any passat, també aquest any es va guardonar els participants que van fer la cursa disfressats. Els premiats van estar el primer i el segon que van passar per la meta volant instal·lada a Avinyonet del Penedès, que en la categoría femenina van ser Núria Castilla i Mari Paz Molero, i en la categoría masculina Lluís Padró i Ferran Paredes. Els guanyadors van rebre com a premi un val per un àpat per a dues persones al restaurant La Garrofa.

A més del suport de l’Obra Social de Caixa Penedès, la cursa compta amb la col·laboració del Consell Regulador del Cava, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la Fundació Pro-Penedès, els Ajuntaments de Vilafranca del Penedès, La Granada, Avinyonet, Subirats i Sant Sadurní d’Anoia, els restaurants Sol i Vi i Il Picarolo, a més dels mitjans de comunicació El3devuit, La Fura, El Periódico i el diari Sport, Ràdio Televisió Vilafranca, així com també Powerade, el RACC, Audi-Central Import, DIR, la Fundació Mas Albornà, Deixalles i Transports Plazas, Serveis Mèdics Penedès, Marc Martí, TN Produccions, Ca l’Arseni, Simon Coll, Robert Cardús, Pere Amat S.A., Construccions Tabaquista, Decordal, Autocars Vendrell, Elis-Elis, la Federació Catalana d’Atletisme, el Club Esportiu Penedès i el Servei de Protecció Civil Remer.

Nou comentari