VadeVi
Més de 150 convidats donen la benvinguda al cava més car del món

Ars Collecta, la considerada obra magna de Codorníu, va celebrar aquest dijous el seu vernissage"> en un esdeveniment en el que hi van participar més de 150 convidats.

En un sopar preparat a quatre mans pel cuiner amb estrelles Michel Paco Pérez i l’enòleg Bruno Colomer es van poder tastar per primer cop els cinc caves d’aquesta col·lecció que tot just acaba de sortir al mercat.

Es tracta de Jaume Codorníu, els tres caves de finca: La Fideuera, El Tros Nou y La Pleta i 456 que és un cupatge de les tren finques.

Entre els assistens hi havia xefs com Carles Gaig, Nandu Juban, o JOrdi Cruz, empresaria com Quim Vila, Josep Monje o Carlos Lafuente, i sommeliers com Josep Roca o Ferran Centelles, tots ells rebuts per Mar Raventós, presidenta de Codorníu i el director general Javier Pagès, al celler de Sant Sadurní d’Anoia.

Els dos, van voler destacar que Ars Collecta demostra que els grans cellers poden fer vins extraordinaris.

Com per exemple, el 456 (nom que reprodueix el nombre de veremes que ha fet Codorníu al llarg de la seva història), que és ewl cava més car del món. Només se’n vendran 1000 ampolles a un preu de 175 euros.

Ars Collecta i les seves tres finques

Codorníu ha triat aquest nom en llatí com A homenatge a “l’amor per les coses ben fetes amb un toc de bogeria i genialitat mediterrània”.

Aquest caves es fan al Celler Jaume, ubicat dins de les mateixes caves Codorníu on tsambé hi desenvolupa la seva investigació l’enòleg de Codorníu Bruno Colomer i el seu equip

Els caves que s’elaboren amb el raïm d’aquestes tres finques, La Fideuera, Finca La Pleta i Finca El Tros Nou, seran qualificats com a Cava de Paratge, ben aviat. Tenen una producció molt limitada i es presenten amb un preu recomanat de 80 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa