VadeVi
Més de 20.000 persones visiten els cellers de Lleida durant el 2010

Un total de 22.128 persones han visitat els cellers de la Ruta del Vi de Lleida durant l’any 2010, segons dades explicades en el transcurs de l’sssemblea del grup, on s’ha fet balanç de les actuacions realitzades fins ara i s’han exposat les línies d’actuació per al 2011.

Montse Mínguez, vicepresidenta, ha explicat que “aquest és un producte i un tipus de turisme molt adient a la zona de les Terres de Lleida, fet que demostra que en el primer any de recollida de dades l’hagin visitat més de 22.000 persones”. El repte a partir d’ara, segons Mínguez, “és focalitzar els esforços en el pla de comercialització del producte i en fer créixer els membres adherits a la Ruta del Vi”.

Per la seva banda, el President de la Ruta del Vi de Lleida, Tomàs Cusiné, ha manifestat que un dels objectius principals és crear sinèrgies entre els diferents territoris de les Terres de Lleida i potenciar, d’aquesta manera, el potencial turístic de la Ruta del Vi.

El perfil del visitant de la Ruta del Vi es correspon amb un resident a entorns urbans, relativament pròxims a les zones vitivinícoles, que busquen propostes enoturístiques a partir de recomanacions i suggeriments d’amics i familiars.

Els turistes que segueixen rutes del vi es desplacen en grups petits i es decanten pel consum del vi, la gastronomia i el patrimoni. El tipus de viatge correspon a escapades de cap de setmana i ponts i també hi ha sortides d’un dia.Aquest perfil de turista acostuma a contractar el seu viatge a través del telèfon o internet i es desplaça, sobretot, en cotxe i consumeix serveis molt variats que no sempre estan relacionats amb la cultura del vi.

Els usuaris tenen un nivell de despesa lleugerament superior al turista mig del nostre país i opten per hotels (preferentment de 4 estrelles) com a establiments d’allotjament. L’allotjament i la restauració conformen bona part del pressupost del viatge, deixant també una part de la despesa (notablement inferior) a bodegues, enoteques, museus i oferta complementària.

Les bodegues reben l’interès d’aquests turistes, que identifiquen aquestes empreses com a lloc on apropar-se al món del vi, adquirir vi,… Les persones que realitzen turisme de vi mostren un elevat nivell de satisfacció tant en la destinació com amb els diferents prestataris de serveis i cada cop en major mesura, s’incrementa el nivell de fidelitat. La gran majoria manifesta que repetirà i que recomanarà el viatge al seu cercle de coneguts i amics.

El pla d’actuació d’aquest any contempla: la promoció i comercialització de la ruta del vi, la sensibilització, la potenciació de la formació i professionalització dels implicats en la ruta, la millora de la gestió i funcionament de la ruta i la millora del territori com a espai turístic i l’impacte que li suposa l’activitat turística.

Entre les actuacions que es duran a terme durant aquest primer semestre de 2011, destaquen l’adhesió de nous establiments la ruta, l’inventari del Patrimoni vitivinícola i el pla de posada en valor, la creació de productes turístics especialitzats per a diferents segments i l’elaboració d’un calendari anual d’esdeveniments i festivitats a tot el territori.

Des del punt de vista de la promoció i comercialització s’elaborarà un fulletó guia de la Ruta, es realitzarà merchandising de la ruta del vi, es promocionarà la ruta a les xarxes socials, es crearà un club d’amics de la Ruta i s’impulsaran acords amb agències especialitzades en turisme del vi. També es preveu realitzar jornades de portes obertes i viatges familiarització.


Vinyes a Lleida FOTO: RUTA DEL VI DE LLEIDA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa