VadeVi
Més de 300 persones tasten el Vin Blanc a la Morera i Escaladei

Aquest any tres cellers han elaborat el vin blanc seguint el procés tradicional: Cellers Scala Dei, Celler Pasanau i La Conreria d’Scala Dei Foto: VADEVI.cat

Més de 300 persones han participat durant la jornada d’aquest dissabte en la 4ª Festa del Vin Blanc de La Morera de Montsant i Scala Dei. Aquesta celebració ha servit per presentar en societat el vin blanc nou d’aquest any, un vi dolç que s’elabora de manera tradicional i que té com a característica diferenciadora respecte d’altres vins que s’elabora i es presenta en públic a partir del raïm de la verema del mateix any.

Aquest any han estat tres els cellers que han elaborat el vin blanc seguint el procés tradicional: Cellers Scala Dei, Celler Pasanau i La Conreria d’Scala Dei. En aquesta edició de la Festa del Vin Blanc, el punt de degustació d’aquest vi dolç i de la resta de vins dels cellers locals es trobava a la plaça del Priorat de La Morera de Montsant. Durant tot el matí s’han acostat desenes de curiosos a aquest espai, en el qual hi havia parades de nou cellers: Celler Ametller, Celler Ainat, Celler Pasanau, Cellers Scala Dei, La Conreria d’Scala Dei, Mas Perinet (tots aquests amb la seu del celler al municipi) i també Mas d’en Just, Tane Vins i Noguerals (aquests tres amb finques en el terme d’aquest municipi). La degustació de vin blanc i de vins d’aquests cellers ha finalitzat a les 14:30 h.

A partir de les 17:30 h s’ha fet a la sala d’actes de l’Ajuntament de La Morera una taula rodona a l’entorn dels vins dolços i rancis de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat, que ha estat presentada i moderada pel president del Consell Regulador, Toni Alcover. Hi han intervingut també l’investigador de la Universitat Rovira i Virgili, Joan Miquel Canals, i els productors Jaume Balagué (Gratallops) i Albert Crivillé (Scala Dei).

La jornada ha finalitzat amb un berenar popular amb pa amb vi i sucre i una ballada de la jota de La Morera, que en els darrers anys s’ha recuperat. Aquesta festa local és organitzada pel Servei de Desenvolupament Turístic de La Morera i Scala Dei i té el suport del Consell Regulador de la DOQ Priorat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa