VadeVi
Més de 40.000 euros aniran cap a Haití gràcies a la subhasta de vins

Una persona de Londres, que prefereix quedar en l’anonimat, ha fet la major oferta de totes: 36.000 lliures estarlines (que equivalen a més de 41.000 euros) per les 511 ampolles de vi que diferents aficionats i cellers han posat a subhasta altruïstament per tal de recaptar diners per enviar a Haití i col·laborar amb la reconstrucció del país després del terratrèmol.

La iniciativa va sorgir pocs dies després del terratrèmol a proposta de Jesús Aguirre, un aficionat de Terrassa. De seguida s’hi va afegir gent, tant a nivell organitzatiu com a l’hora de fer donacions d’ampolles per subhastar i a l’hora de fer ofertes a la subhasta. De fet, amb només una setmana ja havien recaptat més de 9.000 euros i al cap de quinze dies, més de 25.000. Finalment ha estat aquest londinenc o londinenca qui, a través de la cadena Hard Rock Cafè de Londrés ha fet l’aposta final: 36.000 lliure estarlines.

Tot i que en un principi Jesús Aguirre havia comentat la possibilitat d’allargar la subhasta o d’obrir una segona subhasta després d’aquesta primera, finalment la iniciativa quedarà aquí. “Hem acabat tots molt cansats d’enviar-nos mails amunt i avall per organitzar tot això, ha valgut la pena, però hem acabat fins al gorro”, explica Aguirre.

Durant aquesta setmana s’estan reunint totes les ampolles subhastades per fer un únic enviament a Gran Bretanya, que anirà a càrrec del destinatari. Els diners s’enviaran a un grup de germanetes de la caritat que treballa des de fa 19 anys a Haití. Tant les donacions de vins, com les ofertes durant la subhasta i la tria de la ONG a qui es destinen els diners s’ha fet sempre per internet.


Un home carrega materials de construcció a Haití FOTO: EFE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa