VadeVi
Més de 500 restaurants participen al tercer Cartaví

Més de 500 restaurants participen al Cartaví, el concurs que premia les millors cartes de vins dels restaurants de Catalunya. L’objectiu és augmentar la presència dels vins catalans en les cartes del nostre país. El concurs arriba ja a la tercera edició i s’han inscrit 515 restaurants, un 12% més que en la passada edició.

Segons l’organització, cal destacar l’alt nivell de qualitat dels restaurants inscrits, així com la bona presentació i imatge de les cartes, on es detecta que la presència de vins catalans està incrementant any rere any.

En aquesta tercera edició s’han establert 3 categories en funció del preu mitjà del cobert a la carta, sense tenir en compte el vi (de fins a 24 euros; de 25 a 45 euros; i de més de 45 euros). Els premis són paquets vacacionals enoturístics; lots de decantadors i copes de vi de disseny, reportatges i insercions publicitàries a diferents mitjans de comunicació de prestigi, entre d’altres. Hi ha diferents categories de premis en els quals es valoren diferents aspectes com la quantitat de vins catalans, la presència que tenen, com estan situats dins la carta o quina informació suplementària es dóna dels vins.

L’acte del lliurament del premi a la millor carta de vins serà el 23 de novembre al Palau de Congressos de Barcelona i anirà seguit d’un showroom vinícola. Es podran degustar vins i caves de més de 30 cellers catalans.

La iniciativa Cartaví està organitzada per l’Associació Vinícola Catalana i la Unió Vinícola del Penedès, amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Sumillers i compta amb el patrocini de l’Incavi, la Direcció General de Comerç, així com les Denominacions d’Origen Penedès, Catalunya i Pla de Bages.


El Cartaví valora la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants FOTO: JORDI SOTERAS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa