VadeVi
Més de 50 cellers i 12 estands gastronòmics del territori participaran a la Reus Viu el Vi 2011

El divendres 17 de juny obrirà portes la tercera edició de la Reus Viu el Vi, la Fira de les DO de l’àmbit territorial de la Cambra de Comerç de Reus. Un certamen que permet al visitant descobrir en un mateix espai, la Plaça de la Llibertat de la capital del Baix Camp, els millors vins que produeixen els cellers de casa nostra sota el paraigua de les DO Catalunya, Conca de Barberà, Montsant, Tarragona, Terra Alta i la DOQ Priorat.

Aquesta tercera edició del certamen -que fan possible la Cambra, l’Ajuntament de Reus i el Consorci Reus Vitalitat- comptarà amb la presència de més de cinquanta cellers, una xifra similar a la de l’any passat i que es considera, des de l’organització, que és l’ideal per poder garantir la comoditat dels expositors i la correcta atenció als visitants. Una oferta que es complementarà, per segon any consecutiu, amb el reforç de la gastronomia amb la presència de diverses empreses i institucions que oferiran degustacions molt vinculades al territori. La Cambra, l’Ajuntament de Reus i la Facultat d’Enologia de la URV disposaran del seu propi espai d’exposició.

Per participar de la fira els visitants hauran d’adquirir el pack de tast de la Reus Viu EL vI. Per 12 euros s’emportaran la copa, el “transport glass”, el catàleg del certamen i 5 tiquets per fer els tastos. Una de les novetats d’enguany és que, precisament, totes les copes que s’ofertaran pel pack seran de la prestigiosa marca Riedel. Es tracta de la millor copa del mercat per poder realitzar tastos i la que recomanen els principals especialistes del sector.

El catàleg de la Reus Viu el Vi, en la línia encetada des de la primera edició, també tindrà connotacions ben particulars que el faran especialment atractiu pels visitants. Si l’any passat s’inspirava en la llibreta de viatge de l’escriptor anglès Henry Swinburne que a finals del segle XVIII, i en el decurs d’un viatge per la Península va visitar la ciutat, destacant la seva dinàmica comercial al voltant del vi en el llibre “Travels through Spain in the years 1775 and 1776”, enguany el visitant podrà fer el recorregut pel certamen jugant amb el plànol del tresor del País del Vi. Tindrà l’oportunitat de conèixer i reconèixer als cellers participants gràcies a un grafisme molt agraït que farà les delícies de petits i grans.

A la contraportada del catàleg hi haurà, com també és tradicional, la “Rosa de Reus, la Rosa dels Vins”. L’objectiu és que els visitants omplin cadascun dels pètals de la rosa amb l’adhesiu de cada DO que podran obtenir a mesura que vagin tastant els vins. Quan l’hagin omplert es podran adreçar l’estand d’informació per recollir el premi per la seva fidelitat.

A la Fira el visitant podrà acompanyar el tast de vins amb algunes delícies gastronòmiques vinculades al territori. En aquest sentit hi haurà fins a dotze propostes diferents. Per segon any consecutiu, es comptarà amb l’estand de la Coca de Recapte de Riudoms. L’Ajuntament d’aquest municipi ha articulat la presència, novament, de tots els forns de la població per oferir una de les menges més típiques de la comarca. També el col·lectiu del Bou tornarà a ser present al certament per descobrir l’evolució d’un dels plats típics de Festa Major a la capital del Baix Camp com és el bou i arròs amb llauna.

Per poder accedir a les consumicions els visitants hauran d’adquirir la moneda de canvi d’aquesta Reus Viu el Vi. Totes les degustacions gastronòmiques s’hauran de comprar amb els Vinxets (acrònim de VI i GANXET) que es podran bescanviar al en els estands d’informació.


Presentació de Reus Viu el Vi 2011 FOTO: CAMBRA DE REUS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa