VadeVi
Més de 600 persones van assistir al sopar commemoratiu dels 25 anys de CEVIPE
  • CA

Cevipe va cloure els actes del seu 25è aniversari amb un sopar que va comptar amb la presència de més de 600 persones. Entre elles, el conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, que presidia l’acte, i que en els seus parlaments va felicitar l’entitat i la va animar a continuar sent pionera durant 25 anys més. Segons Llena, Cevipe ha confirmat que amb el treball, la unió i la visió de futur que ha tingut l’entitat des dels inicis el món cooperatiu té futur. Per la seva banda, el president de Cevipe, Xavier Farré, va agrair la tasca duta a terme per les diferents juntes que ha tingut l’entitat i va encoratjar a continuar estrenyent els vincles entre les cooperatives ja que “la unitat ens farà més forts i la humilitat i la solidaritat ens portarà a l’èxit”.

Entre els assistents també es va comptar amb una gran representació de diputats al Parlament de Catalunya, com alcaldes de diferents municipis del Penedès, la Conca de Barberà i l’Alt Camp, on hi ha cooperatives sòcies de CEVIPE; i directors generals de la Generalitat de Catalunya, clients de l’entitat, representants del sector, representants de la banca, entre d’altres.

Els socis, amics i assistents a l’acte van poder visitar les instal·lacions de Cevipe abans del sopar i es van lliurar uns guardons en reconeixement de la seva tasca als presidents que ha tingut l’entitat al llarg d’aquests 25 anys, Ramon Mirall, Pere Albà i Xavier Farrè; i als gerents, Josep Ventosa, Jaume Cañellas i Pau Urgell. L’acte va ser conduït pel periodista de Catalunya Ràdio, Manel Sastre i, després del sopar, l’acte va cloure amb toc d’humor, amb una actuació de Toni Albà interpretant el seu personatge de Rei Joan Carles i, recordant, de forma divertida, que el mateix rei va inaugurar CEVIPE el 1987.

Aquest sopar ha finalitzat els diferents actes commemoratius dels 25 anys de Cevipe i que van començar el passat mes de juliol, amb una exposició itinerant sobre l’entitat. L’exposició s’ha pogut veure a Sant Sadurní d’Anoia, a la Nou de Gaià, a Bellvei del Penedès i properament es veurà a Moja. La Granada, Llorenç i a Vila-rodona. També, el passat 24 d’octubre, a les instal·lacions de Bellvei del Penedès, es va fer un esmorzar popular i es van presentar els nous vins d’aquesta collita que Cevipe ja té a disposició dels seus clients.

Cevipe va nèixer el 1985 amb la idea de ser la “cooperativa de les cooperatives”. Bàsicament per les necessitats de 5 cooperatives del Baix Penedès de buscar una racionalització dels processos productius i facilitar l’accés als processos d’innovació i modernització reduint costos pels pagesos i millorant el benefici productiu d’aquesta. Després de 25 anys, Cevipe ha passat a ser la cooperativa de segon grau més important de Catalunya, amb 2.000 socis de 14 cooperatives associades i una facturació de 20 milions d’euros. De fet, ara mateix, l’entitat continua sent la primera unitat de producció de la Regió del Cava.

CEVIPE elabora vi base cava i vi a doll per a cellers de la DO Cava, DO Penedès, DO Catalunya, DO Conca de Barberà i DO Tarragona, així com per a empreses vinícoles d’Europa. Aquest producte s’obté a partir del raïm provinent de més de 6.000 hectàrees de vinyes dels seus socis viticultors. La capacitat productiva de CEVIPE està per sobre dels 55 milions de quilos raïm (blanc i negre). CEVIPE està integrat per les cooperatives d’Abinyana, Barberà de la Conca, Bellvei del Penedès, l’Arboç, l’Espluga de Francolí, La Granada, Llorenç del Penedès, Moja, El Vendrell, Solivella, La Nou de Gaià, Vilanova i la Geltrú, Vila-rodona i Vimbodí.

CEVIPE avui és la primera unitat de producció de la regió del Cava i s’ha consolidat com un dels principals proveïdors de vi base per cava i vi a doll per a cellers elaboradors de Catalunya, Espanya i Europa. CEVIPE elabora vi base cava i vi a doll per a cellers de la DO Cava, DO Penedès, DO Catalunya, DO Conca de Barberà i DO Tarragona, així com per a empreses vinícoles d’Europa. Aquest producte s’obté a partir del raïm provinent de més de 6.000 hectàrees de vinyes dels seus socis viticultors. La capacitat productiva de CEVIPE està per sobre dels 55 milions de quilos raïm (blanc i negre). CEVIPE està integrat per les cooperatives d’Abinyana, Barberà de la Conca, Bellvei del Penedès, l’Arboç, l’Espluga de Francolí, La Granada, Llorenç del Penedès, Moja, El Vendrell, Solivella, La Nou de Gaià, Vilanova i la Geltrú, Vila-rodona i Vimbodí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa