VadeVi
Més de 700 viticultors rebran l’ajuda del DAR per la reestructuració i reconversió de la vinya

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha fet efectiu un pagament de 5.047.598 euros a un total de 723 productors de raïm que s’han acollit als plans de reestructuració i reconversió de la vinya. La superfície per la qual s’han demanat els ajuts és de 807 hectàrees.

En concret, “s’ha procedit a pagar un percentatge del 50% a les sol·licituds”, segons ha informat el DAR. Les comarques que més se’n beneficien són la Terra Alta, amb més d’un milió d’euros, l’Alt Camp, amb poc més de 800.000 euors i el Baix Penedès amb quasi 300.000 euros. Pel que fa al nombre d’hectàrees, són Alt Penedès (277) Terra Alta (138) i Alt Camp (126) .

El règim de reestructuració i reconversió de vinya té com a objectiu l’adaptació de la producció a la demanda del mercat. Els viticultors han demanat l’ajuda per almenys una d’aquestes tres actuacions: la reconversió varietal, la reimplantació de vinyes i les millores de les tècniques de gestió.

La finalitat de l’ajut, a més de participar en les despeses del pla, és compensar els productors que s’acullin a un pla de reestructuració i reconversió de vinya per les pèrdues ingressos derivades de l’aplicació del pla.


Durant la poda FOTO: TJERK VAN DER MEULEN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa