VadeVi
Més de 900 professionals assisteixen a la presentació del catàleg de Cuvée 3000

Prop d’un miler de persones han assistit aquest dilluns a Vitis Vinífera, la fira privada organitzada bianualment per la distribuidora Cuvée 3000 per presentar el nou catàleg. En aquesta edició hi han participat 65 cellers catalans però també de la resta de l’Estat, de França, Itàlia, Portugal i Sud-Àfrica.

La majoria dels assistents, el 80%, són professionals del món de la restauració o de botigues especialitzades que veuen el Vitis Vinífera com una bona oportunitat de conèixer molts vins diferents. Xavier Gubau, que ja fa nou anys que té una empresa de càtering i que recentment ha posat en marxa un restaurant a Girona és la segona vegada que assisteix a aquesta fira i assegura que és una bona manera per conèixer nous vins. El sommelier Josep Roca del prestigiós Celler de Can Roca, que ha assistit aquest matí a la fira, considera que aquest tipus de trobades són “vitals”. Per Roca, és una bona ocasió “per veure com ha anat l’anyada, veure l’evolució dels vins d’un celler, parlar amb ells i veure si hi ha semblances o diferències entre el vi i la persona”.
[[frase]]
Aquest tracte personal, aquesta proximitat entre l’elaborador i el client final, també és molt valorada pels cellers participants. Per Pep Torres, gerent de Cava Bertha, de Sant Sadurní d’Anoia, la gran afluència de públic és el més destacable: “tota aquesta gent són clients potencials”. Pedro Luís Domènech, de DG Viticultors, és la primera vegada que assisteix a la fira i creu que pot ser una bona oportunitat per arribar al consumidor: “hi ha gent que ve a tastar els grans borgonyes de la fira i si, de pas, tasten el nostre, perfecte”. Per Jordi Esteve Bachs, del celler Alta Alella, el més interessant de Vitis Vinífera és que els “permet estar en contacte amb els clients finals, que d’altra manera costaria molt de conèixer, i donar-se a conèixer amb una sola ampolla”. A més, afegeix que aquesta és la millor manera per vendre els seus vins: “el nostre producte no es ven sol, som un celler petit i el que hem de fer és explicar molt bé la nostra filosofia i les qualitats dels nostres vins”

Joan València, director de Cuvée 3000, assegura que la filosofia de la distribuïdora és justament potenciar els vins amb personalitat pròpia: “de vins de qualitat en pot fer gairebé tothom, però la gràcia es trobar vins amb personalitat que reflecteixin les característiques del lloc on s’elaboren”. Per això, tots els vins de Vitis Vinífera són procendents de petits cellers i la majoria són vins naturals, és a dir, elaborats de manera ecològica.

Els vins catalans al Vitis Vinífera
Justament aquest ambient relaxat, on poder intercambiar opinions i experiències entre cellers i clients finals, és l’objectiu de Vitis Vinífera. Aquesta fira, creada per Joan València ja fa 10 anys, se celebra bianualment a Barcelona i reuneix desenes de cellers i milers de visitants. Aquest any hi ha 65 prestigiosos cellers i, segons Joan València, “les previsions són que al final del dia unes 1200 persones hagin visitat el Vitis Vinífera”.

Dels cellers assistents, només el 20% són catalans, segons Joan València, tot i que el volum de ventes és major. Tot i que la majoria d’assistents, “prop del 70%” són catalans, “també hi ha restaurants de la resta de l’estat que venen expressament a Barcelona per assistir a la fira”, assegura València. Aquest distribuïdor, amb més de 10 d’experiència en el sector, assegura que “en els últims mesos la tendència és que els vins i caves catalans es venen millor”, tot i així reconeix que la crisi econòmica està afectant molt el sector. En el seu cas, assegura que, gràcies a una gran inversió en augmentar els comercials, va pujar un 8% la facturació durant el 2008, però a costa de vendre vins més barats.


En l’edició d’enguany hi han participat cellers catalans, espanyols, francesos, italians, portuguesos i sud-africans FOTO: VADEVI.cat


Els assistents de Vitis Vinífera valoren, sobretot, la possibilitat de conèixer els elaboradors i clients finals FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa