VadeVi
Més de dos-cents inscrits al 4art Concurs del Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles

Ahir, al restaurant Caelis es va presentar la quarta edició d’aquest concurs que porta camí de convertir-se en una referència a nivell europeu. El concurs, que es realitza anualment de manera alternativa a Madrid i Barcelona, es va celebrar per primera vegada el març de 2008. En aquella ocasió, 84 parelles es disputaven ser el primer guanyador del concurs. Al llarg d’aquest temps el prestigi del premi ha anat creixent fins a sobrepassar les 100 inscripcions d’aquesta edició en la qual a més de parelles espanyoles participen altres procedents de països com Anglaterra i França.

El concurs es desenvolupa en dues proves, una primera “fase regular” i una altra anomenada “Gran Final”. En cadascuna d’elles es tastaran 7 vins: 2 blancs, 3 negres i 2 vins especials – caves, champagnes, Xerès, portos, vins generosos i fortificats, etc-. Els vins a tastar seran vins del món, amb especial protagonisme dels vins espanyols.

Per a aquest concurs, Vila Viniteca ha escollit un jurat format per prestigiosos professionals del món de la sumilleria, enologia i premsa gastronòmica: Juan Muñoz, president de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers, Juan Manuel Bellver, corresponsal del diari El Mundo a París, Fernando Gurucharri, president de la Unió Espanyola de Tastadors, José Peñín, periodista i editor de guies i llibres especialitzats, i Xandra Falcó, directora comercial de Pagos de Família.

El 4t Premi Vila Viniteca de Catalunya per Parelles està dotat amb 22.000 euros en premis. La primera parella classificada, 15.000 euros, la segona, 5.000 euros i la tercera, 2.000 euros. Els guanyadors també rebran 3.000 € en productes Riedel, un lot de 48 copes Riedel Vinum i un decantador Riedel Vinum, respectivament.

Les tres primeres parelles classificades realitzaran a més un viatge de dos dies a Tokaji per visitar Château Dereszla. Finalment, les 10 parelles finalistes rebran un lot de vins.

La inscripció, que costa 100 euros per parella, s’ha de realitzar a la pàgina web www.vilaviniteca.es, i tot i que encara hi ha places disponibles, s’espera que s’exhaureixin en pocs dies.

La convocatòria també està oberta al públic que vulgui assistir a aquest concurs, amb invitació. De 11:00-18:30 es podrà realitzar un tast de vins procedents de més de 30 cellers seleccionats.


Romain Fornell, Quim Vila, Juan Muñoz i Siscu Martí FOTO: Vila Vinateca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa